DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton tervezné meg a miami pályát

Jó ideje téma a Formula-1-ben, hogy az egyik lehetséges helyszín az amerikai nagyváros, Miami szívében lenne. Lewis Hamiltonnak viszont nem tetszik a tervezett vonalvezetés, változtatna rajta.

A helyi városi tanács már meg is hozta egyhangú döntését csütörtökön, zöld utat kapott a Formula-1. Ezzel ismét egy lépéssel közelebb került a száguldó cirkusz a floridai metropoliszhoz, de még így is igen hosszú idő, mire (vélhetően) valóban megvalósul a nagydíj.

A négyszeres világbajnok Lewis Hamilton rendkívül megörült az ötletnek, hogy egy ilyen remek városba látogathat el a sorozat, egyébként is imádja a nyüzsgést, a nagy forgatagot, ezt a nagyvárost különösen. Ám kevésbé lett lelkes, amikor a pálya tervezett vonalvezetését is meglátta.

Amerikában utoljára Phoenixben rendeztek versenyt városi pályán, most itt az esély


„Miami egy egészen szuper hely, egészen izgatott lettem, amikor hallottam a hírt. Amikor azonban megláttam a pályáról készült tervrajzokat, azt gondoltam, hát lehetne benne sokkal több élvezet is” – nyilatkozta Lewis Hamilton Barcelonában.

„Példaként vehetjük a golfot is, a legnagyszerűbb golfozók saját maguk terveznek golfpályákat. Bár olyanról még sosem hallottam, hogy az autóversenyzés történetében bármelyik toppilóta versenypályát tervezett volna. Bár egyikünk sem tervező, a designról sem kérdezték előre a véleményünket soha.”

„Két hihetetlen hosszú egyenes is található a tervezetben, de talán, amikor már száguldunk rajta, mókás lesz. Iszonyodom az olyan utcai pályáktól, mint Valencia, nem volt valami jó helyszín. Biztos vagyok abban, tudnánk egészen jó tanácsokat adni, hogyan javíthatnánk a miami pálya vonalvezetésén. Jól ismerem a várost, több jobb helyet is tudnék a pályának” – tette hozzá a négyszeres világbajnok brit ász.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: