DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamiltont zavarta a szél, szoros az élmezőny

A regnáló F1-es világbajnok szerint a körülmények nagyon megnehezítették az ideális beállítás megtalálását, csapattársa szerint pedig a szuperlágy gumikon semmivel sem volt gyorsabb, mint a többin.

Túl nagy panasza nem lehet a pénteki napra a Mercedesnek, hiszen az első szabadedzést Valtteri Bottas, a másodikat pedig Lewis Hamilton zárta az élen Barcelonában, ennek ellenére teljesen nem volt elégedett egyik pilóta sem. Hamilton panaszkodott a szélre, abban pedig mindketten egyetértettek, hogy borzasztóan szoros lehet a szombati időmérő és a vasárnapi futam.

"Jó, de egyben elég trükkös napunk volt, mert nagyon erősen fújt a szél" - értékelt Hamilton. "Mindenki szenvedett a szélirányok változásával, hiába érkeztünk oda ugyanúgy egy kanyarhoz, a szélirány sosem volt ugyanolyan, ezek a körülmények pedig megnehezítették, hogy pontosan belőjük a beállításokat."

00118005_144



"Van némi dolgunk éjszaka, remélhetőleg hűvösebb és nyugodtabb lesz a holnapi nap. Szerintem meglehetősen közel van egymáshoz a három élcsapat, de igazából nem tudom most megmondani, hogy melyikünk a leggyorsabb" - tette hozzá az erőviszonyokkal kapcsolatban a világbajnok.

"Az első szabadedzés nagyon biztató volt, aztán a másodikra változtattunk, de ez nem javított az autón, úgyhogy visszatértünk az első gyakorláson használt beállításokhoz. Jó napunk volt, de a dolgok könnyedén változhatnak péntekről szombatra, főleg hogy a Ferrari és a Red Bull is nagyon gyorsnak tűnt. A szuperlágy gumikon egyáltalán nem éreztem több tapadást a többi keverékhez képest, szóval ezen még dolgoznunk kell" - nyiléatkozta Bottas.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: