DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Végső határidőt kapott a Red Bull

Hónapok óta téma, hogy a Red Bull jövőre is marad-e a Renault erőforrásainál, vagy a fiókcsapathoz hasonlóan Hondára vált. A bikák húznák az időt, a Renault azonban nem vár júniusig sem.

Az évad kezdetén a francia gyártó még május 15-ét szabta meg határidőnek, ameddig a Red Bullnak el kell döntenie, melyik motorszállítóval köt szerződést 2019-től. Az istálló érthető módon szeretné a lehető legjobban távolabbra tolni a döntést, hogy jobban láthassák, milyen mértékben fejlődnek a japánok.

Bár Bahrein után úgy tűnt, egyre valószínűbb egy Red Bull-Honda felállás a jövő évben, az azerbajdzsáni eredmény megint új színt hozott a történetbe. Úgy tűnik ugyanis, hogy a Toro Rosso csak a szahíri versenyhétvégén vágta ki a rezet Pierre Gasly negyedik helyezésével, a többi helyszínen a vert mezőnyben tanyázik.

Már három hete sincs a Red Bullnak a döntésre


Daniel Ricciardo viszont idén már hozott egy győzelmet az energiaitalosoknak. A Renault engedett az eredeti határidőből két hetet, de úgy vélik, május 31-e már a legkésőbbi határidő, ameddig a Red Bullnak döntenie kell a jövőről.

„Május 31-e után már nem tudjuk garantálni a Red Bull számára, hogy Renault-erőforrásokat biztosítunk 2019-re. Már ezzel is két extra hetet adtunk az istálló számára” – nyilatkozta a Renault F1-es projektjének feje, Cyril Abiteboul az Auto Hebdo című lapnak.

A francia gyártó mindenképpen tudni szeretné, hogy jövőre is folytatják-e az együttműködést az osztrák istállóval, mivel az utóbbi években elég törékenynek bizonyult a bizalom a két fél között, különösen, hogy Bakuban a Red Bull és a Honda hivatalosan is tárgyalni kezdtek egymással. „Tizenkét évnyi sikeres együttműködés van már mögöttünk és készen állunk arra, hogy továbbra is együtt dolgozzunk a Red Bull-lal. Az idő viszont egyre jobban szorít” – tette hozzá Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: