DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Steiner szerint kétséges az autóik épsége

A Haas csapata Ausztráliában a tempójával, Bahreinben és Azerbajdzsánban viszont az autóik „darabokra” hullásával hívta fel magára a figyelmet. Steiner szerint még Barcelona is kritikus lehet.

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon a Haas istálló pilótái a remek tempójukkal (és persze a csapat bokszutcai malőrjeivel) hívták fel magukra a figyelmet. A várt teljesítmény azonban a folytatásban kissé alábbhagyott, és nem várt problémákba ütköztek a csapat háza táján. Előbb Grosjean autójáról Bahreinben, majd Magnussenéről Azerbajdzsánban hullott le az úgynevezett bargeboard-elem (ezek az oldaldobozok és a légbeömlő körül elhelyezett légterelő-elemek).

„Tudatosítottuk a probléma okát. A meghibásodások miatt mindig lemaradásban voltunk a pótalkatrészek gyártásával” ‒ mondta Günter Steiner a Motorsport.com honlapnak.



Majd a csapatfőnök hozzátette: „Száz százalékban nem tudjuk garantálni, hogy a jövőben ezek a hibák nem ismétlődnek meg, mivel túlságosan kevés időnk volt ahhoz, hogy mindent újratervezzünk."

A Haas mondhatni rendhagyó módon a hétvégi, barcelonai versenyre alig hozott új alkatrészeket. Steiner elmondta, egy kicsit várnak még a nagyobb újítások bevetésére.

 „Úgy voltunk vele, hogy kicsit több időt szeretnénk fordítani az új elemek kifejlesztésére. A tempónkkal nem volt gond a tesztek során, így nem kellett rohamosan fejlesztenünk. Barcelona után Monaco következik, ahol meglehetősen nagy a rizikófaktora egy-egy balesetnek. Jobbnak láttuk, ha inkább lassabban fejlesztünk, minthogy kapkodunk és valami baj történik" ‒ fogalmazott a Haas csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: