DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Renault tavaly mindenkit túlteljesített

A franciák állításuk szerint a három élcsapatot is legyűrték a fejlesztési versenyben. Cyril Abiteboul folytatná a tendenciát, és elmondta, milyen különbséget szeretne év végére az élmezőnyhöz képest.

A Renault 2017-ben valóban fokozatos fejlődést mutatott, és Nico Hülkenberg éppen az utolsó futamon érte el, hogy csapata a Toro Rosso előtt végezzen hatodikként a konstruktőri bajnokságban. Idén jóval erősebben kezdték az évet, és jelenleg a negyedik pozícióért harcolnak a csapatok közötti versenyben.

Abiteboul szerint 2017-ben a Renault fejlődött a legnagyobb mértékben, amit számokkal is alá tudott támasztani: „Tavaly sikerült mindenkit túlteljesítenünk, még az élcsapatokat is. Két másodperc hátrányban kezdtük a szezont hozzájuk képest, és ezt a felére csökkentettük év végére.”

„Igaz, hogy most ismét több, mint egy másodpercre vagyunk az elejétől, de ha idén is úgy fejlesztünk, mint tavaly tettük, akkor a cél az lesz, hogy év végén már fél másodperc legyen a hátrányunk az élmezőnyhöz képest. Úgy gondolom, ehhez megvan a tehetségünk, megvannak a képességeink és a forrásaink is, de ez majd ki fog derülni” - árulta el a francia gárda csapatvezetője az idei évvel kapcsolatos elvárásait.

abiteboul-a-hatranyrol-2018



„Még mindig szenvedünk egy kicsit a tél óta, mert nem az elképzeléseinknek megfelelő szinten van az autó, és ennek oka is van, de biztos vagyok benne, hogyha több munkát fektetünk bele a dologba, ezen a téren is javulni fogunk a következő években” - zárta nyilatkozatát a francia szakember, és ha ez tényleg igaz, akkor valóban nagyot léphet előre a Renault a szezon közben.

A többi csapathoz hasonlóan ők is gőzerővel készülnek Barcelonára, így kíváncsian várhatjuk, átalakulnak-e valamelyest az erőviszonyok az eddigiekhez képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: