DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Gasly: Nem csak a Honda miatt gyenge a Toro Rosso

Pierre Gasly szerint nem lehet kizárólag a japán gyár erőforrásait kritizálni a csapat legutóbbi két F1-es nagydíjon mutatott visszafogott teljesítménye miatt.

A Toro Rosso tündökölt a szezon második futamán, Bahreinben, ahol a francia pilóta negyedikként végzett. Ez annak tükrében még jobb eredménynek tűnik, hogy ebben a szezonban használják először a Honda motorjait.

Azóta, azaz a következő két futamon viszont képtelen volt megismételni a korábbi teljesítményét az istálló, Kínában és Azerbajdzsánban is szenvedett. Gasly elmondása szerint a csapat nem érti, mi okozta a visszaesést, de hangsúlyozta, a Honda-motor csak egy szelete a problémának.

„Nehéz megmondani, mi a baj, mert az elmúlt két versenyhétvége nagyon kemény volt a teljesítményünk szempontjából. Tudtuk, hogy a kínai és a bakui egyenesek az egyik leghosszabbak. Nem minden a motor hibája, a kocsi váza sem túl versenyképes. A féktávon viszont még jók vagyunk, de utána eltűnik az erőnk. Rá kell jönnünk, miért nem tudjuk tartani a lépést. Én sem tudom, hogyan lehetségesek ekkora eltérések az egyes versenyek között” – fejtette ki Pierre Gasly.



A formaingadozásra csapattársa, az új-zélandi Brendon Hartley sem talált még magyarázatot, ugyanakkor a Honda vezérkara gőzerővel dolgozik azon, hogy az őket érintő hibákat kiküszöböljék.

„Bárcsak tudnám, mi a probléma. Nagyon adja magát a kérdés, hogy miért voltunk annyira gyorsak Bahreinben? Gaslynak a jó eredmény is összejött, és nekem is megvolt a tempóm, csak nem tudtam kihasználni” – mondta Hartley. „Még mindig nem tudom a választ, az egész csapat azon dolgozik, hogy megértse, mi történik.”

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: