DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Button: A McLaren kissé elkiabálta magát

Jenson Button, 2009 Formula-1-es világbajnoka szerint a McLarennél meggondolatlanok voltak, mikor a szezon elején azt hangoztatták, hogy az övék a legjobb karosszéria.

Míg a McLaren autóiban az elmúlt három évben Honda-szív dobogott, előszeretettel szapulták Wokingban a japán erőforrásgyártót, hogy biztosan az ő hibájuk az, hogy nem jönnek a várt eredmények. Három év nyögvenyelős házasság után idén új motorra váltott a patinás brit istálló, és története során először Renault-erőforrás hajtja a McLaren kasztniját.

Ez azonban azt kellene eredményezze, hogy a papaja-kék autók az élmezőny csapatait ostromolják, hiszen korábbi állításuk szerint övék a mezőny egyik legjobb kasztnija. Vagy mégsem?

„Nehéz lesz odaérnie a McLarennek a topcsapatok közelébe. Azzal álltak elő tavaly és idén is, hogy övék talán az egész mezőny legjobb kasztnija. Azonban ha a Ferrarival, a Mercedesszel vagy a Red Bullal harcolsz, nehéz a legjobb autóval rendelkezned. Láttuk is, hogy nem így van” ‒ véli a wokingiak korábbi pilótája, a Sky Sportsnak nyilatkozó Jenson Button.



„Annak fényében, hogy a McLarennél azt hajtogatták, hogy mennyire jó az autójuk, kijelenthető, hogy a csapat eddigi szezonja csalódást keltő. Ám ha mindezt nem kürtölik világgá, azt is hihetnénk, hogy remek szezont futnak, hiszen a konstruktőri tabellán ott vannak a negyedik helyen. Úgy vélem azonban, hogy ők nem ilyen szezonkezdetről álmodtak. Túl magas elvárásokat fogalmaztak meg a szezon előtt” ‒ vélekedik Button.

2009 világbajnoka néhány hét múlva újra összecsaphat egykori riválisával, Fernando Alonsóval, ugyanis mindkét versenyző rajthoz áll a Le Mans-i 24 órás versenyen.

Kétség sem férhet hozzá, hogy a szezon egyik legjobban várt versenye lesz az idei Le Mans-i 24 órás viadal is, bár Alonso és Button nem biztos, hogy egymással lesz harcban az egynaposon, hiszen míg a spanyol pilóta a gyári Toyotát fogja kormányozni, addig Button az SMP Racing privát LMP1-es gépével indul Le Mansban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: