DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Mercedes: Innentől az időmérő a kulcs

Az utóbbi négy fordulóból háromszor egymás után kapott ki a címvédő gárda Vetteltől és a Ferraritól a kvalifikációkon. Wolff tudja, hogy a következő hétvégéken ezen gyorsan kell javítaniuk.

Főleg azért, mert tipikusan olyan pályák jönnek a versenynaptárban, ahol aranyat érhet egy-egy pole-pozíció. Spanyolországra és Monacóra mindenképpen ez jellemző, és ha a Mercedes folytatja kvalifikációs rossz teljesítményét, amit az utóbbi időben láthattunk tőlük, könnyen bajba kerülhet.

Toto Wolff is a fenti gondolatokat ragadta meg nyilatkozata elején: „Egy izgalmas 2018-as rajt után már az európai szezonba lépünk olyan pályákon, mint Spanyolország vagy Monaco, amik egészen más kihívásokat tartogatnak, mint az előző helyszínek.”

„Nehéz előzni Barcelonában, és ez még inkább igaz Monte Carlóra, így a rajthelyek kulcsfontosságúak lesznek a jó eredmény eléréséhez. Ezért minden csapat keményen fog dolgozni, hogy minden teljesítményt kihozzon az autójából az időmérő edzésre.”

 mercedes-az-idomerorol-2018



A Mercedes csapatvezetője alig várja, hogy megtudhassa, ki és mennyit javult Barcelonára az eddigiekhez képest: „Ez egy olyan időszak, amikor a csapatok nagyobb újításokkal készülnek. Ez az első lépés a fejlesztési versenyben, ami úgy tűnik, a szezon végéig is eltarthat. Érdekes lesz látni, mennyi teljesítményt sajtolnak ki a csapatok a fejlesztéseikből, és az is, hogy ezek milyen hatással lesznek az erőviszonyokra az élen és a középmezőnyben egyaránt.”

Sokakban élénken élhet, amikor két évvel ezelőtt a két Mercedes ütötte ki egymást a rajt utáni kanyarokban az első két helyről - egy kissé hasonlított az eset a Red Bullok közötti bakui incidensre - de Wolff nem csak a rosszat idézte fel Spanyolországról.

„Barcelona vegyes emlékeket ébreszt bennünk - volt egy kettős kiesésünk 2016-ban, de arattunk egy drámai győzelmet is Lewisszal tavaly, aki Vettelt a pályán előzte meg, és vette át a vezetést. Reméljük, az idei Spanyol Nagydíj jó versenyt hoz nekünk, de tudjuk, hogy nagyon kemény lesz. Az első négy hétvége azt mutatja, hogy a háromesélyes csata egyre inkább fokozódni fog a továbbiakban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: