DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Magához láncolná Sainzot a Renault

A francia Formula-1-es istálló megkezdte a tárgyalásokat a Red Bulltól kölcsönbe érkezett spanyol pilótával, azt szeretné ugyanis, ha Carlos Sainz hosszú távú szerződést kötne.

A Red Bull visszahívhatja a Renault-tól a spanyolt a következő évben, ha Daniel Ricciardót elveszíti. Ugyanakkor nyárig aligha fog eldőlni az ausztrál jövője. Emiatt a franciák számára bizonytalan, 2019-ben kikre számíthatnak a volán mögött. A bizonytalanság ellenére Cyril Abiteboul, a Renault ügyvezetője azt mondta, hosszabb távon számítanának Sainzra, ha a Red Bull nem tart rá igényt.

„Nyilván különleges helyzetben vagyunk Carlosszal, hiszen a jövő évi szerződésének sorsa még bizonytalan, de ezzel azóta tisztában vagyunk, hogy csatlakozott hozzánk. Épp ezért előre kell gondolkodnunk” – nyilatkozta Abiteboul. „Már elkezdtünk tárgyalni vele egy hosszabb távú együttműködésről, arról, mi történhet a későbbiekben, de el kell fogadnunk, hogy sem ő, sem mi nem dönthetünk teljesen szabadon. Nem túl kényelmes ez a szituáció, de el kell fogadnunk, hogy több területen fejlődnünk kell, és ebbe beletartozik a pilóták szerződtetése is. Meg kell próbálnunk jobban saját kézben tartani a jövőnket, a sorsunkat.”



Az ügyvezető beismerte, hogy nem elég erős a csapat ahhoz, hogy vonzó legyen a futamgyőzelemre képes versenyzők számára is, mint például Ricciardo, s a kötelékeikbe tartozó fiatal pilóták, mint a barcelonai teszten lehetőséget kapó Jack Aitken, még nem állnak készen állandó F1-es ülésre.

„Ha olyan kaliberű versenyzőket akarunk elcsábítani, mint Ricciardo, az első tennivaló, hogy jobb autót kell készítenünk. Ha sikerülne jobb csomagot összeállítanunk, biztos vagyok benne, hogy magunkhoz vonzhatunk hozzá hasonló pilótákat is, mert megmutatnánk, hogy komolyan gondoljuk a céljainkat” – tette hozzá Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: