DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Honda-motor ismét bizonyíthat

A téli tesztek egyik nagy meglepetése a Toro Rosso-Honda remeklése volt, most visszatérhet és élesben is bizonyíthat. Pierre Gasly ráadásul nagyon rutinos már ezen a pályán.

Ötödik állomásához érkezik a Formula-1-es világbajnokság idei küzdelemsorozata, ezúttal Barcelonában, a Spanyol Nagydíjon mérik össze erejüket az istállók. Az időjárási nehézségektől kicsit sem mentes nyolcnapos tesztelés egyik nagy pozitívumát a Toro Rosso szolgáltatta a megbízhatónak és nem is lassúnak mutatkozó Honda-erőforrással.

Ugyan Ausztráliában óriásit bukott még a Red Bull fiókcsapata, sem az időmérő edzés, sem a versenytempó nem volt rendben, nem beszélve a megbízhatóságról. Utána azonban időnként már villantani tudott a japán gyártó, Bahreinben egy fantasztikus negyedik helyet szerzett Pierre Gasly (gyakorlatilag önerőből), csapattársa pedig legutóbb, Bakuban végzett pontszerző pozícióban.

Gasly erős pontszerző helyre vágyik Barcelonában is


„Ahogy számolom, többezer kört tehettem már meg Barcelonában, mert minden kategóriában, ahol eddig versenyeztem, itt teszteltük a versenyautót. A szimulátort is többnyire a barcelonai aszfaltcsíkra összpontosítjuk. Szerintem a Földet is megkerülhettem volna, annyi kilométert tettem már meg itt” – nyilatkozta Pierre Gasly a Spanyol Nagydíjra készülődve.

„Kiválóan ismerem a pályát, de egyébként is sok jó emlékem származik innen, például a Renault-szériában itt szereztem meg a bajnoki címet, valamit itt teszteltem életemben először a Toro Rossót még 2015-ben. Idén kitűnően sikerült a téli tesztelésünk is, úgyhogy már alig várom, hogy újra itt vezethessek. Remélem, megint gyorsan rátalálunk a megfelelő tempónkra és erős pontszerző helyezést csípünk el” – tekintett előre a tehetséges francia pilóta.

A Honda tavaly ilyenkor még nulla ponttal rendelkezett a McLaren oldalán, azóta azonban sokat fejlődött a japán gyártó erőforrása, bizonyítja ezt a Toro Rossóval négy forduló alatt megszerzett tizenhárom pont. Ha ismét remekelnek (ahogy a téli teszten is) Barcelonában, tovább gyarapíthatják ezt a mennyiséget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: