DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Prost visszaszívta, amit a Ferrariról mondott

A négyszeres világbajnok már egészen másként látja a Scuderia esélyeit: ez lehet az év, amikor az olaszok győznek. Raikkönen szerepéről és Hamilton szokatlan helyzetéről is beszélt.

Alain Prost, a sportág négyszeres világbajnoka korábban megjósolta: a Ferrarinak sok keresnivalója nem lesz a 2018-as szezonban, mind a Mercedes, mind a Red Bull jobb teljesítményt nyújt majd az olaszoknál. Ehhez képest a Scuderia négyből két versenyt megnyert, három pole-pozíciót és öt dobogós helyet gyűjtött, a konstruktőri világbajnokságban pedig élen áll. Prost korrigálta korábbi kijelentését: most már máshogy látja a Ferrari esélyeit.

„Hibát követtem el tavaly, amikor azt mondtam, ahányszor változnak a szabályok, a Ferrari ritkán jön ki belőle. A tél folyamán még úgy tűnt, hogy a Mercedes és Red Bull erősebbek, de azóta kiderült, hogy a Ferrari kvalifikáción és gumikezelésben is remekel” – mondta az olasz Autosprint lapnak Prost, aki 1990-ben és 1991-ben maga is versenyzett a maranellói gárdánál.



„Meglátásom szerint a motorjuk többet fejlődött, mint a karosszériájuk. Ráadásul Raikkönen is Vettel szintjén teljesít, ami ösztönző hatású” – fejtegette a francia, majd kijelentette új jóslatát az idei végkifejletre: „Azt hiszem, idén a Ferrari győzhet.”

Prost kitért az azonos számú világbajnoki címet szerző Lewis Hamiltonra, és arra, miért lesz nehezebb dolga a címvédő bajnoknak: „A Mercedes, Ferrari és Red Bull hat versenyzője minden körülmény között versenyképes lehet. Hamiltonnak viszont nehezebb dolga van, mert ő ahhoz szokott, hogy egyetlen versenyzővel harcol a vb-címért. Most nem kezelheti ugyanúgy a versenyeket négy-öt ellenféllel szemben. Nekünk mindenesetre izgalmas lesz” – mutatott rá Prost.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: