DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hülkenberg továbblépne

Nico Hülkenberg több társával egyetemben saját hibájának köszönhetően esett ki legutóbb Bakuban. Spanyolországban azonban több okból is bizakodó lehet, hogy túllépjen legutóbbi csalódásán.

A rutinos német pilóta ígéretes helyen autózott Azerbajdzsánban, amikor hibázott, a falnak ment és kiesett, számos pontot veszítve ezzel, különösen a verseny záró szakaszában történtek ismeretében. Szeretné is minél előbb maga mögött tudni a csalódást, alig várja, hogy Barcelonában pályára gurulhasson.

Baku valószínűleg nem tartozik kedvenc pályái közé, ugyanis zsinórban a második évben ütközött a falnak úgy, hogy igencsak jó helyen autózott. „Mindenkinek lehetnek rossz napjai. Szerencsétlen eset volt, de ez hozzátartozik az autóversenyzéshez. Most minden negatívumot ki kell tisztítani az agyamból, a nulláról kezdeni és csak Barcelonára fókuszálni” – nyilatkozta Nico Hülkenberg a Speedweek szakoldalnak.

Baku eddig nem szerencsés Hülkenberg számára


Pozitív jelekkel várhatja a száguldó cirkusz következő állomását, a katalán versenypályán ugyanis háromszor is pontot szerzett már. 2012-ben és 2014-ben „csak” egyet-egyet, tavaly viszont egy hatodik helyezéssel örvendeztette meg a Renault gyári istállóját.

„Minden csapat a legjobbat hozza ki magából itt, mert minden évben rengeteg tesztkört teljesítünk ezen a pályán. A pilótáknak és a mérnököknek is hatalmas mennyiségű adat áll rendelkezésére, így könnyebb felkészülni a versenyhétvégére.”

„Szeretem a pálya vonalvezetését, az első szektor a kedvencem, különösen az első három kanyarért rajongok, az új autókkal rettentő gyorsan lehet keresztülvágtatni rajtuk. Több gyors hajlat is található itt, így különösen fontos, hogy a nyakunk a lehető legjobb formában legyen, fizikálisan megterhelő ez a helyszín” – tette hozzá a tapasztalt német.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: