DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Force India inkább a Renault-ra figyel a McLaren helyett

A Force India továbbra is szeretné megőrizni helyét az élcsapatok mögött, ehhez azonban az indiaiaknak fel kell kötniük azt a bizonyos nadrágot, hiszen a gyári Renault nagyon erősnek tűnik.

A rózsaszínben pompázó Force India gárdája az idei szezont nem teljesen úgy kezdte, ahogy azt a csapat háza táján elképzelték. Európába átérve az indiai istálló csak a hatodik helyen áll a konstruktőri tabellán, a McLaren és a Renault mögött. Igaz, a három csapat közül eddig az indiaiak pilótája, Sergio Perez állhatott fel a dobogóra, méghozzá a bakui versenyen, miután a káosz közepette a surranópályán a mexikói versenyző remekül egerészte fel magát a pódium legalsó fokára.

„Úgy gondolom, mi voltunk a negyedik leggyorsabb autó az azeri hétvége időmérő edzésén és versenyén” ‒ mondta Bob Fernley, a csapat helyettes főnöke a Racer lapnak.

„Bár szerintem ez nagyban függ a pályák karakterisztikájától is. Azt azonban nem hiszem, hogy teljesen megoldottuk volna az aero-korrelációs problémáinkat, melyekkel a szezonnyitó ausztrál verseny után találkoztunk, de kétségtelen, Bahreinben és különösen Kínában már erősebbek voltunk."



„Felugrottunk a hatodik helyre a tabellán, a Renault és a McLaren mögé. Utóbbit Bahreinben és Kínában is meg tudtuk volna előzni, ám a dolgok szerencsétlen közbenjárása miatt ez nem adatott meg nekünk. A Renault viszont nagyon erősnek tűnik, valószínűleg őket nehezebb lesz elkapnunk” ‒ fogalmazott Fernley.

Az európai szezon nyitányára, a soron következő barcelonai versenyre a csapatok majdhogynem teljesen megújulva szoktak érkezni, különböző fejlesztések tömkelegét felszerelve autóikra. Ahogy az él-, úgy a középmezőny csatái is remek folytatást ígérnek a rajongók számára, az meg, hogy épp a Renault, a McLaren vagy a Force India fog a negyedik helyen állni, attól függ, ki mennyire talál bele az épp aktuális fejlesztésébe.

Lehet, hogy öt verseny múlva egészen más csapatra kell figyelnie a Force Indiának, ha az idei év végén is szeretne a negyedik helyen végezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: