DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez: Nem véletlen a bakui dobogó

A mexikói is tisztában van vele, hogy óriási szerencsére is szükség volt a múlt heti harmadik helyéhez, de szerinte az már nem a véletlen műve, hogy mindig ők tudnak lecsapni ezekre a lehetőségekre.

Sergio Perez már karrierje nyolcadik dobogós helyezését szerezte, ráadásul előzőleg is épp Bakuban állhatott pódiumra – jóllehet, akkor még Európai Nagydíj névre hallgatott a futam. Ezzel a Force India pilótája lett az első, aki kétszer is a legjobb háromban tudott végezni a roppant nehéz utcai pályán.

perez-baku-podium-1



Ehhez persze most szükség volt Sebastian Vettel elfékezős előzési kísérletére, Valtteri Bottas defektjére és mindenek előtt az egész őrült hajrát kiváltó Red Bull-ütközésre, de a mexikói szerint már nem lehet a véletlen műve, hogy állandóan ők tudnak élni a tálcán kínált lehetőségekkel:

„Természetesen ez az eredmény rengeteg véletlenszerű eseménynek a következménye, az viszont már nem véletlen, hogy mindig ott vagyunk, hogy lecsapjunk ezekre a lehetőségekre” – idézi Perezt a PlanetF1.com. „Ha őszinték akarunk lenni, mi nem ezekért a pozíciókért harcolunk, a középmezőny a mi terepünk, de végre sok pontot tudtunk gyűjteni ezzel a pódiummal, így közelíthetünk az előttünk állókra, például a Renault-kra. Egyértelműen mi voltunk most a negyedik legjobb csapat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: