DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Komoly újításokkal készül a Renault Barcelonára

2018-ban a francia gárda tűnik a legesélyesebbnek a konstruktőri negyedik pozícióra, és a csapat vezetősége elmondta, mindent megtesznek annak érdekében, hogy elérjék ezt a célt.

A Renault Bakuban egyetlen pontra közelítette meg a jelenleg negyedik helyen tartózkodó McLarent. A wokingiaknak az első három futamon folyamatosan jobban jött ki a lépés, mint a franciáknak, de tempóban utóbbiak tűnnek erősebbnek.

Cyril Abiteboul is érzi, hogy valami elindult csapatánál: „A fejlődésünk tisztán látszik: a pole-pozícióhoz képest például nagyon sokat faragtunk 2017-hez viszonyítva. Az európai szezonhoz érve meg kell szilárdítanunk az eddigi teljesítményünket.”

A francia szakember ráadásul azt is elárulta, hogy Barcelonában is nagyot léphetnek előre: „Spanyolországban a motor javulását új üzemanyag fogja segíteni, és készülünk néhány aero trükkel is, hogy a pálya karakterisztikájához igazodjunk. Reméljük, hogy ez előrelépést jelent, de azt is tudjuk, hogy a többi csapat is készül fejlesztésekkel Barcelonára, ráadásul ezt a helyszínt mindenki jól ismeri.”

 abiteboul-a-fejlesztesekrol-2018



„A pontokért és a konstruktőri bajnokság negyedik helyéért kell harcolnunk, amit most jó lehetőségünk van elragadni, de innentől még szorosabb lesz a csata ezért a pozícióért” - tűzte ki a célokat a Renault ügyvezető igazgatója, ami a tempó alapján tényleg reálisnak tűnik az eddigi futamok alapján.

Bob Bell, a technikai részleg vezetője is olyat mondott, ami bátorító lehet a csapat szurkolói számára: „Idén az első nagyobb aero csomagunk Bakuban érkezett meg, így Barcelonába kevesebb új elemmel érkezünk. Az elkövetkező versenyekre folyamatosan érkezünk újításokkal, néhol kisebbekkel, néhol pedig nagyobbakkal.”

„Az autó teljesítménye egy kicsivel jobb is, mint amire a téli tesztek után számítottunk. Stabil programunk van, ami elősegíti, hogy az autó folyamatosan javulhasson a szezon alatt. Magabiztosak is vagyunk, és hisszük, hogy a céljainknak megfelelő helyen tudunk harcolni. Keményen kell dolgoznunk azért, hogy a középmezőny előtt maradhassunk” - zárta a témát pozitívan Bell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: