DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Határidőt szabott a Renault a Red Bullnak

Különféle okok miatt nem mindegy a francia motorgyártónak, mikor dönt a Red Bull arról, vajon a Renault erőforrásait szeretné használni 2019-ben, vagy Hondára vált. Már a dátum is megszületett.

Az energiaitalos alakulat kényelmes helyzetbe hozta magát, hiszen a Toro Rossón keresztül figyelni tudja a Honda teljesítményét, míg ők a Renault erőforrásait használják, így a francia gyártó fejlődését is nyomon kísérhetik. A Red Bull tehát próbálna minél tovább kivárni, hogy lássa, mennyire javul a két motorszállító, de a Renault-nál kezdik megelégelni a dolgot.

Cyril Abiteboul leszögezte, ezúttal nem akar olyan késői döntést hozni, mint tavaly a McLarennél: „Ki kell tűznünk az időpontot azon egyszerű oknál fogva, mivel ez is fontos kérdés az alkatrészek rendelésénél. Arra is gondolnunk kell, mi történt tavaly, amikor nagyon későn változtattunk vagyis váltottunk partnert. Akkor eldöntöttük, hogy Toro Rossónak gyártott motorokat a McLarennek adjuk oda, de az erőforrás alkatrészeit akkorra már megrendeltük.”

„Most szintén azon a ponton vagyunk, hogy rendelni kell az alkatrészeket következő évre, de akkor kiknek: két vagy három fél részére? Már beszéltünk erről a kérdésről a Red Bull-lal” - magyarázta a problémákat a francia szakember.

 renault-hatarido-a-red-bullnak-2018



A Renault május 15-i határidőt szabott meg a Red Bullnak: „Nem akarunk kellemetlenséget okozni vagy taktikázni, de egyszerűen meg kell határoznunk a mennyiséget. Ezért van ez a szabályok között, és ezért beszéltünk erről az FIA-val a partnereinkről. Megegyeztünk egy májusi határidőben, mert így lesz teljes a projekt. A Red Bullnak ezt el kell fogadnia.”

Abiteboul el tudja képzelni, hogy 2020 után is folytassák a wokingiakkal a munkát: „Fontosak nekünk a partnercsapataink - egyiket sem szeretnénk elveszíteni, de ez is oka, amit a McLarennel csináltunk, vagyis azt, hogy hosszú távú szerződést kötöttünk velük egészen 2020-ig. Már velük is tárgyaltunk a jövőről, és úgy érezzük, hogy nagy dolgokat érhetünk el együtt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: