DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Alonso volt a legnehezebb ellenfél

Lewis Hamilton három pilótát emelt ki, akikkel keményen meg kellett küzdenie karrierje során. Fernando Alonso mellett a Nico Rosberggel és a Sebastian Vettellel való rivalizálására is kitért.

Egyelőre nem úgy alakul Hamilton és a Mercedes számára az év, ahogy a brit szeretné, annak ellenére, hogy vezeti a bajnokságot. A Ferrari és Vettel erősebbnek tűnt az első pár futamon, és ha megtartják előnyüket, könnyen visszaveheti az olasz csapat versenyzője a vezetést Hamiltontól.

A britek négyszeres világbajnoka visszaemlékezett karrierje egyes szakaszaira: „Azt mondanám, hogy Fernando volt a legkeményebb ellenfél, akivel valaha szembenéztem. A csata Nicóval nehéz volt, de más okok miatt. Mindenki megvannak a maga kihívásai, és mindegyiket másképp fogja fel.”

 hamilton-alonso-a-legkemenyebb-ellenfel-2018



„Nem gondolok arra, hogy négyszeres világbajnok vagyok. Minden évben 0-ról indul az ember, és változnak a céljai és a hozzáállása” - magyarázta Hamilton, amikor 2018-as terveiről kérdezték.

A Mercedes címvédője jelenlegi riválisáról (Sebastian Vettelről) is szót ejtett: „Király dolog a mostani helyzet, bár nagyon erős autója van, és mindent meg fog tenni, hogy kiiktasson és legyőzzön engem. Intenzív csata lesz majd közöttünk, de ezt nem is csinálnám másképp... Sokkal jobb, hogy keményebben kell dolgoznom, és így elégedettebb lehetek, amikor nyerek a végén.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: