DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Torz a Raikkönenről kialakult kép

Sebastian Vettel úgy gondolja, ferraris csapattársa, Kimi Raikkönen sokkal jobb pilóta, mint amit az utóbbi időben az imázsa mutat. Egyáltalán nem egyértelmű a helyzet istállón belül.

Az elmúlt néhány esztendő egyáltalán nem tett jót a Formula-1 korelnökének, a Ferrarival versenyző 2007-es világbajnok, Kimi Raikkönen megítélésének. Már több, mint öt éve képtelen futamot nyerni, bár többször is közel állt hozzá.

Az immáron 39. életévét is betöltő jégember második ferraris időszakában láthatóan háttérbe szorul csapattársai (előbb Fernando Alonso, majd Sebastian Vettel) teljesítménye miatt, igaz, 2016-ban elég szoros lett a végeredmény. Jelenlegi négyszeres bajnok társa úgy véli, a legkevésbé sem olyan egyértelmű a csapaton belüli harc köztük, mint az kívülről látszik.

Bár a német 2015-ös csatlakozása óta már tíz versenyt nyert a Scuderiának, a veterán finn számára még mindig várat magára (2009 óta) az első futamgyőzelem, amit az olaszoknak szerezhet. Vettel viszont úgy gondolja, idén ismét felragyog Raikkönen csillaga, amit már eredményeivel is bizonyít.

Kimi Raikkönen Bakuban is dobogóra állhatott


„Egy dolog nézni az eredményeket, de időnként a dolgok mélyére is le kell ásnunk. Idén elképesztően szoros köztünk a küzdelem. Hogy őszinte legyek, a legtöbb pénteki edzésnapon azt érzem, hogy jobb nálam” – nyilatkozta Sebastian Vettel a Motorsport.com szaklapnak.

„Többször is szenvedtem az autó beállításainak megértésével és hogy megfelelően ráérezzek. Ráadásul ismerem csapattársam erősségeit, borzasztóan nagy tehetség lakozik benne és általában könnyedén felülkerekedik a problémáin”.

„Az elmúlt években elég torz képet láthattunk róla, megközelítőleg sem ennyire egyoldalú, mint amilyennek beállítják” – tette hozzá a német ász. Kérdés, vajon Raikkönen át tudja-e lépni saját árnyékát, vagy nem szerez már több futamgyőzelmet a száguldó cirkuszban?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: