DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Mercedes „Haast” csinálhat a Williamsből

Toto Wolff szerint ők is gondolkodnak azon, hogy valami hasonló együttműködést építsenek ki a Williamsszel, vagy a Force Indiával, mint amit a Ferrari épített ki a Haasszal.

Továbbra is téma a Formula-1-es istállók körében, hogy a Haas a Ferrarival meglévő együttműködése alapján milyen hamar lett erős középcsapat, gyakorlatilag már újoncként sem tartozott a „kicsik” közé – sokan irigylik, sokan ellenzik ezt a modellt, de az tény, hogy eredményes. A hírek szerint valami hasonló mentheti meg a Williams istállót: Lawrence Stroll, Lance Stroll édesapja nagyon szeretné, ha a grove-iak a Mercedesszel kötnének megállapodást – a világbajnok istállónak pedig tetszik az ötlet. 

„Azt már láttuk, hogy a Ferrari és a Haas között működik ez a rendszer, méghozzá mindkét fél számára. A Haas nagyon versenyképes csapat anélkül, hogy lenne komoly múltja, vagy éveken keresztül gyűjtött tapasztalata. Ez a rendszer egyelőre nagyon sikeres és természetesen a mi gondolataink is elmentek ebbe az irányba, akár a Williamsszel vagy a Force Indiával is együtt lehet működni” – idézi az Autosport Toto Wolffot, a Mercedes csapatvezetőjét.

wolff williams

„Most egy nagyon kemény küzdelemben vagyunk a 2018-as világbajnoki címét, úgyhogy ezt kell előtérbe helyeznünk, de csinálhatunk valamit 2019-re, van erre bizonyos kapacitásunk” – tette hozzá Wolff, bár azt is megemlítette, hogy korai még részletekről beszélni, vagy arról, hogy melyik (esetleg mindegyik) említett csapattal tudnának ilyen módon dolgozni.

„Az ördög a részletekben rejlik, jól kell csinálni a dolgot, nem szabad, hogy ez eltérítsen, vagy megzavarjon minket. Ez egy hosszabb távú projekt lehet, nem olyan, aminek komoly hatása van már 2019-ben, kell neki két-három év, amíg felfuttatjuk. Hasznos lehet, de a megfelelő módon kell csinálni, megtalálni az egyensúlyt, optimalizálni az együttműködést.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: