DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Nem várhatjuk el, hogy az őrkutyák kölyökként viselkedjenek

A Mercedes istálló főnöke, Toto Wolff szerint Daniel Ricciardo és Max Verstappen azerbajdzsáni balesete rávilágított, hogy mik az előnyei és hátrányai, ha egy F1-es csapatban két gyors pilóta szerepel.

Mint arra bizonyára mindenki nagyon jól emlékszik, a kér Red Bull-versenyző, az ausztrál Ricciardo és a holland Verstappen a negyedik helyért csatázott az Azerbajdzsáni Nagydíjon, amikor az őrült futam vége felé összeütköztek, s mindketten pont nélkül zártak. A nagy kavarodásban végül Lewis Hamilton nyerte meg a viadalt.

Azóta mindenki a két pilótával foglalkozik, a főnöküket, Christian Hornert is feldühítették, aki elbeszélgetett a két renitenssel, s arra „ítélte” őket, hogy a gárda Milton Keynes-i gyárában kérjenek bocsánatot adolgozóktól. Ugyanakkor kijelentette azt is, hogy továbbra sem fognak csapaton belüli soprrendet felállítani.



A véleményformálók sorába nemrég Toto Wolff is csatlakozott. „A legfontosabb, hogy emlékeztetni kell a versenyzőket, hogy azon kívül, hogy az autókat ők vezetik, sokan éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy a lehető legjobb autókban nyomhassák a gázt. De ugyanúgy igaz az is, hogy nem akarja senki kiölni belőlük az oroszlánszellemet. Korábban is mondtam már, nem várható el, hogy ha őrkutyákat raksz az autóba, úgy viselkedjenek mint a kölykök. Előnyei és hátrányai is vannak, ha két gyors pilótája van egy csapatnak” – reagált Wolff a történtekre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: