DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel érettségével zárja ki a kritikát

Sebastian Vettel nem kezdte rosszul az évet: két győzelemmel nyitott, mégis Lewis Hamilton vezeti a bajnoki tabellát. A német elmondta, mik a legfontosabbak egy újabb vb-cím elnyeréséhez.

Két százszázalékos hétvége után visszaesett a német versenyző teljesítménye: Kínában a Max Verstappennel való incidens miatt épphogy sikerült pontot szereznie, Bakuban pedig egy második pozíciót dobott el magától, amikor megpróbálta visszaelőzni Valtteri Bottast az első helyért, de elfékezte a célegyenes utáni kanyart.

Vettel így kezdte nyilatkozatát: „Úgy gondolom, ha az ember felnő, megváltozik a dolgokhoz való hozzáállása, remélhetőleg egy kicsit szélesebben lát mindent, és a motivációja is más lesz. Talán egy kicsit másképp viszonyul az eseményekhez.”

 vettel-az-erettsegrol-201



„A legfontosabb, hogy tudja az ember, ki is valójában, bízzon magában, és akkor kevesebbet hallgat majd arra, ami körülötte történik, és ez nem is zavarja, csupán a versenyzést élvezi” - magyarázta a német arra utalva, hogy nem feltétlen akar a kritikára hallgatni.

A Ferrari pilótája azt is elmondta, szerinte mi kell a hőn áhított ötödik bajnoki címhez: „Ha valaki az élen harcol, nem engedhet meg magának sok hibát. Bárki van az élen vagy bárki volt ott évekig, általában nagyon magas szint és hatalmas erőfeszítés kell hozzá, és az, hogy összejöjjön minden a pályán és azon kívül egyaránt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: