DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen: Nincs harag Ricciardóval

A Red Bull fiatal tehetsége szerint sokat beszéltek a bakui balesetről ausztrál csapattársával, és nem érzi úgy, hogy ugyanúgy elfajulna közöttük a belharc, mint Hamilton és Rosberg esetén.

Rendkívül akciódús futamot hozott a Formula-1-es Azerbajdzsáni Nagydíj, de az összes esemény közül kiemelkedik Max Verstappen és Daniel Ricciardo ütközése: a Red Bull pilótái gyakorlatilag a teljes verseny alatt egymást püfölték, a hajrához közeledve azonban baleset és dupla nullázás lett ennek a végeredménye. Verstappen a Red Bull Servus TV-jében nyilatkozott arról, kitárgyalták-e ausztrál társával a Bakuban történteket:

verstappen-redbull-f1-2018-1



„Természetesen beszéltünk róla. Daniel és én teljesen rendben vagyunk egymással. Mindketten tudjuk, hogy ami történt, az egyáltalán nem jó a csapat számára. Már korábban is volt néhány kemény csatánk, de eddig minden rendben volt. Kemény, de fair párharcaink voltak. Nyilván most elmegyünk a Milton Keynes-i gyárba és elnézést kérünk a csapattól. Viszont pozitívnak kell maradnunk, mert úgy érzem, jó esélyekkel érkezhetünk meg Barcelonába. Rengeteg fejlesztés érkezik az autóhoz, minden nagyon jónak tűnik.”

Arra a felvetésre, hogy ugyanúgy elmérgesedhet a viszony közöttük, mint az történt a Mercedesnél Lewis Hamilton és Nico Rosberg esetén, így reagált a holland: „Nem-nem. Sokat beszéltünk egymással a baleset után. Mindketten csalódottak voltunk. Nem hiszem, hogy ez bármin változtatna a kapcsolatunkban.”

Verstappen hozzátette: Ricciardo és ő is pontosan tisztában van vele, hogy a csapattársak közötti ütközés elfogadhatatlan, s bár a Red Bull kihangsúlyozta, hogy ezután sem kíván csapatutasítással beleszólni kettejük párharcába, a holland nem tartja kizártnak, hogy hasonló lépésre kerüljön sor, mint tavaly a Force Indiánál Sergio Perez és Esteban Ocon koccanásai után – igaz, a háromszoros futamgyőztes szerint ők még nem mentek el olyan messzire.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: