DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Stroll: Piros zászló kellett volna Bakuban

A Williams fiatal kanadai versenyzője nem érti, miért nem szakították félbe a törmelékek az F1-es Azerbajdzsáni Nagydíjat: tavaly ugyanilyen helyzetben nem hezitált a versenyirányítás.

Számos incidenst hozott a hétvégi Formula-1-es futam Bakuban, amely után rengeteg törmelék került a pályára is. Emiatt kétszer a biztonsági autót is beküldték, ám végül mégis egy apró elem okozta Valtteri Bottas végzetes defektjét az Azerbajdzsáni Nagydíj hajrájában – egy olyan törmelékdarab, amelyről az FIA saját bevallása szerint nem is tudott.

stroll-baku-williams-1



Éppen ezért Lance Stroll úgy véli, a legjobb lett volna piros zászlóval félbeszakítani a körözést és alaposan megtisztítani a teljes nyomvonalat. A Williams kanadai emlékeztetett rá, hogy a 2017-es versenyen ugyanez a forgatókönyv működött:

„Mindenhol törmelékek voltak: az 1-es kanyarban, a 3-as kanyarban, az egész pályán. Arra számítottam, hogy előkerülnek a piros zászlók. Nagyon sok volt a törmelék, mégsem intették le a futamot, nem tudom, miért” – idézi Strollt a PlanetF1.com weboldal.

„Úgy gondoltam, mindenkinek jobb lenne úgy, mert a gumik is kezdtek lehűlni. A biztonsági autó túl lassan körözött, szóval talán jobb lett volna ugyanazt tenni, mint tavaly: elővenni a piros zászlókat, letakarítani az összes törmeléket, mindenki kapott volna friss gumit és versenyezhettünk volna tovább. Egy éve nagyon hasonló volt a helyzet a törmelék mennyiségével, akkor mindenféle gondolkodás nélkül előkerültek a piros zászlók, most viszont nem értem, miért folytatták a futamot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: