DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Renault mindenáron megtartaná Sainzot

Bár eddig Nico Hülkenberg sokkal jobban szerepelt csapattársánál, a franciák mindenképp ragaszkodnak Carlos Sainzhoz is, akit nem szeretnének visszaengedni a Red Bullhoz 2019-ben.

A spanyol pilóta Bakuban jól szerepelt, hiszen a Renault idei legjobb eredményét, egy ötödik helyet szállított csapatának. Nico Hülkenberg kiesett a futamból, így 10 ponttal térhettek haza a franciák az Azerbajdzsáni helyszínről.

A német pilóta eddig rendre jobban szerepelt csapattársánál, de Cyril Abiteboul elmondta, szeretnék, ha Sainz is velük dolgozna tovább: „Terveznünk kell, és a legrosszabbra is fel kell készülnünk, ez pedig az lenne, ha Carlos nem maradhatna velünk, amit nagyon szeretnénk. Ez is megtörténhet, így ennek megfelelően kell tervezni.”

„Már elkezdtünk dolgozni a következő évi autón, és vele is tárgyaltunk a héten a következő évről, a céljainkról és a 2019-es modellről. Nem gondolunk arra, hogy talán nem lesz velünk jövőre. Talán megtörténik, de nem akarjuk rontani a mostani- vagy közeljövőbeli teljesítményét azzal, hogy mérsékeljük vele a munkát” - folytatta a francia azzal, mennyire komolyan gondolja Sainz maradását.

 renault-sainzcal-folytatna-2018



A Renault ügyvezető igazgatója szerint a spanyolt csak motiválhatja Hülkenberg szárnyalása: „Teljesen helytelen lenne elkezdeni ilyen korán döntéseket hozni. De a teljesítmény sok mindent elmond a csapattársa kvalitásáról, és ez rendkívül pozitív dolog. Meglátjuk a további csatájukat. Van egy kis időnk kifejezetten Carlosról gondolkodni, de nem fogjuk sokáig gondolkodni az alternatív terven, abban az esetben, ha nem tudnánk vele folytatni.”

 „Az én felelősségem, hogy versenyképes pilótafelállásunk legyen a következő évre, és hogy bejelentsem a Renault személyzetét a következő hetekben és hónapokban” - zárta mondandóját Abiteboul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: