DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff gyakorlatilag szerelmet vallott Hamiltonnak

Nem úgy tűnik, hogy Fernando Alonso a közeljövőben csatlakozhatna a világbajnoki címvédő Mercedes istállóhoz, hiába erősödtek fel az erről szóló pletykák az Azerbajdzsáni Nagydíjon.

Amint megjelent a paddockban Flavio Briatore, aki annak idején segített a bakui futam létrehozásában, megindultak a találgatások a látogatása céljáról. Állítólag a menedzser szeretné Mercedes-üléshez segíteni ügyfelét, a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót. Az biztos, pikáns lenne, ha újra a brit Lewis Hamiltonnal szerepelne egy csapatban.

Erre azonban elég kicsi az esély. A német alakulat főnökének, Toto Wolffnak is a fülébe jutottak ezek a hangok, és a hétvége egyik legjobb nyilatkozatát adta. „Nincs szükséged még egy nőre, ha már van egy gyönyörű feleséged” – udvarolt Wolff a címvédő Hamiltonnak, aki a hétvégén idei első győzelmét aratta.



Wolff alighanem arra is jól emlékezett, hogy ez a két dudás nem igazán fér meg egy csárdában. Hamilton épp a wokingi gárdától érkezett a Mercedeshez.

2007-ben – amikor Hamilton az F1-be került – mindketten a McLarent erősítették, de az újoncként is remeklő brit sok borsot tört a spanyol orra alá. Rivalizálásuk odáig fajult, hogy a Magyar Nagydíj időmérőjén a Q3-ban Alonso a bokszban feltartotta Hamiltont, így utóbbi már nem tudott gyorskört menni, míg kollégája behúzta a pole-t.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: