DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Szirotkin zavart lett az azeri futam után

Az orosz F1-es pilóta futama mindössze három kanyarig tartott vasárnap, miután előbb Sergio Perezzel, majd Nico Hülkenberggel és Fernando Alonsóval ütközött.

Szergej Szirotkin számára felejthetően alakult a bakui hétvége: a szombati harmadik szabadedzésen összetörte a Williamst, futama pedig már az első körben véget ért. Noha Fernando Alonso többször is lehülyézte őt a csapatrádióban, a visszajátszásból egyértelműen kiderült, hogy nem az orosz volt a vétkes a kettes kanyar után történt incidensért – a versenybíróság azonban elmarasztalta azért, mert néhány méterrel korábban nekiment a végül harmadik helyen záró Sergio Pereznek.



A pilóta nem érti, hogy miért nem hallgatták meg a véleményét, mielőtt kiosztották volna neki a három rajthelyes büntetést Barcelonára. „Hogy őszinte legyek, meg sem kérdeztek” – mondta szomorúan az orosz. „Vagy százszor láttuk az ismétlést, és egyikünk sem jött rá, hogy miért. Kaotikus verseny volt, amikor nagyon sok őrült dolog történik. Összekoccantunk, de ez a versenyzés, ráadásul az első körben, a verseny elején történt. Senki sem kérdezett meg, nem értem, miért kaptam büntetést. Azt hittem, az ezt követő ütközés miatt, amely szintén igazságtalan lett volna.”

Szirotkin hozzátette, autója nem sérült meg a Perezzel történt koccanásban, és remek helyzetben volt, hiszen a kettes kanyarból kigyorsítva pontszerző helyekért harcolt. „Amikor kiszálltam az autóból, ellenőriztem, és semmi, semmilyen sérülés nem volt az orrkúpnál. Remek lett volna megtartani azt a pozíciót, mert ilyen kaotikus helyzetben, ha nem te csinálsz valamit, akkor mások fognak veled. A kettes kanyarból kifelé azt éreztem, váó, határon voltunk, de tökéletesen alakult” – vélekedett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: