DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Lauda Verstappenre húzta a vizes lepedőt

A háromszoros F1-es bajnok osztrák nem kímélte az idén rengeteget kritizált holland pilótát, miután mindkét Red Bull elvérzett a célegyenes végén történt balesetben.

Sem Max Verstappen, sem pedig Daniel Riccardo nem akarta a másikat hibáztatni a bakui futam 40. körében történt balesetért, a csapat elöljárói is úgy vélekedtek, hogy mindketten felelősek a nulla ponttal végződő futamért, a versenybíróság pedig megrovásban részesítette a versenyzőket. Niki Lauda azonban nem volt ilyen lágyszívű, és kerek-perec kijelentette, hogy a szemében Verstappen felelőssége nagyobb az incidensben.

Amikor Toto Wolff a Mercedes sajtótájékoztatóján azt kérdezte vezetőtársától, hogy mit tenne a Red Bull vezéreinek helyében, így válaszolt: „Hazamennék és sírnék!” Majd hozzátette: „Számomra Verstappen 70, Ricciardo 30 százalékban (felelős).”



„Ha folyamatosan elé áll, szerencsétlen fickó hová mehetett volna? Ilyen egyszerű.” – mondta az osztrák, és szerinte úgy kellene kezelnie a Red Bullnak a helyzetet, ahogyan ők akarták a Hamilton-Rosberg rivalizálás esetében. „Behívnám őket az irodába, Totóval együtt, és elmondanám, hogy mennyivel kapnak kevesebbet az okozott kárért. Egyszer már gondoltunk rá, de nem kellett megtennünk.

Wolff szerint a jelenetsor filmbeillő volt, több csúcsponttal, noha nehéz egyensúlyozni a versenyezni akarás és a között, hogy a pilóták valójában rengeteg embert képviselnek a pályán. „Kétszer már jártam így, Spában és Barcelonában. Emlékeztetni kell őket arra, hogy miért vannak ott, hiszen olyan csapat áll mögöttük, akik a hét minden napján azért dolgoznak, hogy a lehető legjobb autókat biztosítsák a számukra.”

„Persze nem szeretnénk, hogy ez az oroszlánhoz hasonló hozzáállás kivesszen a versenyzőkből. Korábban már mondtam: nem lehet őrkutyákat állítani melléjük az autóban, hogy úgy viselkedjenek, mint a kölykök. Az egymással keményen harcoló, gyors versenyzők alkalmazásának megvan a maga előnye és hátránya.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: