DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Így örül első F1-es pontjának Brendon Hartley

Azerbajdzsánban megszerezte első Forma-1-es pontját Brendon Hartley, a Toro Rosso pilótája, de igyekszik két lábbal a földön maradni, mivel még mindig tudnának hová fejlődni.

Hartley a vasárnapi futam nagy részét a mezőny vége felé töltötte, de a káoszból jól tudott kijönni, s a hőn áhított 10., pontszerző helyre ért. Újoncként már nagyon vágyott arra, hogy ne nulla éktelenkedjen a neve mögött a ponttáblázaton.

„Elég boldog vagyok, hogy megszereztem az első F1-es pontomat. Idén lett volna már lehetőség rá, főleg Bahreinben, ezért jó érzés, hogy végre sikerült – mondta az új-zélandi. – Úgy éreztem a verseny alatt, hogy legtöbbször védekeznem kell, nem igazán volt meg az ütemünk. Nagyon sok dráma volt körülöttünk, úgyhogy megpróbáltam tisztán versenyezni. Nem követtem el hibát, így egy pontot sikerült elcsípni, aminek nagyon örülök.”



Hartley ugyanakkor tudja, hol van a saját és csapatának helye, épp ezért nincs miért a fellegekben éreznie magát. Számukra fontos, hogy kihasználják az ellenfelek baklövéseit.

„El kell ismernem, nincs meg a sebességünk ahhoz, hogy sokkal előrébb kerülhessünk. Nyilvánvaló, hogy mások hibájából és a jó stratégiából hasznot tudtunk húzni. Megtettünk mindent, ami lehetséges, de így sem voltunk elég gyorsak, főleg ha a bahreini futamhoz hasonlítom a mostani teljesítményünket” – tette hozzá Hartley, aki csapattársa, Pierre Gasly negyedik helyére célzott.

Hozzátette, azon dolgoznak, hogy kiderüljön, miért voltak annyira gyorsak Bahreinben, s azóta miért nem találják a helyes irányt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: