DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ez most a Mercedes gyengéje

Lewis Hamilton meglepően vette tudomásul, hogy sikerült megnyernie az Azerbajdzsáni Nagydíjat. Jelenlegi autója erre erőből nem lett volna képes, és el is árulta miért. Nem csak a tempóval van gondja.

A Formula-1-es téli tesztek eredményei és a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj időmérőjén mutatott fölénye miatt sokan jutottunk arra a következtetésre, hogy a korábbi évek erősorrendje idén sem állt feje tetejére az élmezőnyben, és továbbra is a Mercedes autója lesz minden csapat számára a mérce. Ehhez képest a száguldó cirkusz az előző hétvégén tudta maga mögött negyedik idei nagydíját, és egészen mostanáig kellett arra várnunk, hogy a címvédő gárda egyik pilótája álljon a dobogó legfelső fokára. Ez a diadal sem szimplán jött össze a Mercedesnek, ám ezzel a futamgyőztes Hamilton is tisztában van. 

hamilton-win-baku



 „El sem hittem, hogy az első helyre keveredtem” – idézte őt a crash.net azt követően, hogy a verseny utolsó köreiben előbb Sebastian Vettel egy elfékezéssel, később Valtteri Bottas egy defekttel került mögé a sorban. „Az egyik Ferrarival a nyomomban csak imádkoztam, hogy előtte tudjak maradni, hogy ne hibázzak és hazahozzam az autót. Nem kérdés, hogy van még dolgunk. Hiába végeztünk elöl, ez most sok külső tényezőn múlt” – ismerte el Hamilton.

„Kimi két tizedes előnnyel majdnem megnyerte Vettel előtt az időmérőt, szóval a Ferrari nyers tempóban jelenleg messze előttünk jár. A futamon szinte biztos, hogy Vettel spórolt, de szerintem versenytempóban is kissé jobbak tőlünk. Ráfér az autóra egy kis csiszolás, és valamivel vezethetőbbé is kell tennünk. Jelenleg kevésbé kezes, mint a tavalyi autó, úgyhogy most ezen fogunk dolgozni. A szörnyűtől azért messze vagyunk” – szögezte le.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: