DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Lauda: Miért nem látta senki a törmeléket?

Kettős győzelemtől esett el a Mercedes, miután Valtteri Bottas ráhajtott az utolsó körökben egy leszakadt alkatrészre, ami defektet okozott neki. Niki Lauda kissé kiakadt az eset miatt.

A tavalyi év után kaotikus és ismét rendkívül izgalmas versenyt hozott Baku. Megvan az év első győzelme a Mercedesnek és Lewis Hamiltonnak, de a futam nagy részében a Ferrarinak és Sebastian Vettelnek állt a zászló.

Az utolsó körökben ráadásul Valtteri Bottas vezette a futamot, de ráhajtott egy törmelékre, ami defektet okozott neki. Niki Lauda a bakui pályabírók munkáját nehezményezte: „Jó és rossz, így jellemezném a futamot. Miért nem tisztították le megfelelően a pályát? Nagyon sok idő volt rá, és Bottasnak így katasztrófával végződött a futam. Lewisnak viszont nagyon jól.”

 lauda-a-tormelekrol-2018



„A biztonsági autó végig kinn volt, miért nem látta senki a törmelékdarabot? Valtteri mindent tökéletesen csinált, és könnyen nyerhetett volna az újraindítás után” - folytatta Bottas magasztalásával az egykori háromszoros világbajnok.

Az osztrák ennek ellenére örül a győzelemnek: „Mindemellett Lewis is jó munkát végzett, és hála istennek megnyertük a versenyt. Természetesen nagy kő esett le a szívünkről emiatt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: