DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Horner ítéletet hozott a Verstappen–Ricciardo-ügyben

Az Azerbajdzsáni Nagydíj hajrájában bemutatott ütközés miatt Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke alaposan kiosztotta pilótáit, akiknek még a következő F1-es hétvége előtt bocsánatot kell kérniük a gyár dolgozóitól.

A holland Max Verstappennek és az ausztrál Daniel Ricciardónak személyesen kell elnézést kérniük az RBR-gyárban, miután a viaskodásuk miatt pont nélkül zárta istállójuk a bakui hétévégét.

Horner elárulta, már megtartotta az irodájában a fejmosást a versenyzőinek, s arra kérte őket, hogy látogassanak el a csapat Milton Keynes-i főhadiszállására még a Spanyol Nagydíj előtt, s beszéljenek az alkalmazottakkal.



„Barcelonában már rendben lesz köztük minden, kétségem sincs efelől. Előtte ellátogatnak a gyárba, hogy elnézést kérjenek az összes dolgozótól" – mondta Horner a Sky Sportsnak. "Zárt ajtók mögött megbeszéltük az ügyet, de azt hadd mondjam el, a pilótáknak a csapatért kell vezetniük és mindketten rájöttek, hogy ezt most elcseszték. Úgy nézett ki, megfeledkeztek arról, hogy ez egy csapatsport."

A futam során korábban is csatázott Verstappen és Ricciardo, de Horner bevallotta, nem akartak sorrendet felállítani a versenyzőik között.

Amikor összeértek a kerekeik, rájuk szóltunk, hogy nyugodjanak le egy kicsit. Mindig azt mondjuk, hogy amíg hagynak elég helyet a másiknak a pályán, addig versenyezhetnek. A balesetig ezt be is tartották. Nem akarom egyikőjüket sem jobban hibáztatni, mindketten elrontották, aminek a csapat itta meg a levét" – folytatta Horner. "Továbbra is szeretnénk hagyni őket versenyezni, de tiszteletet kell mutatniuk egymás és az istálló iránt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: