DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottas: Tíz üveg sör, és rendben leszek

Hiába tartják a finnek arckifejezését érzelemmentesnek, Valtteri Bottas ezúttal nem tudta leplezni csalódottságát azt követően, hogy három körrel az Azerbajdzsáni Nagydíj leintése előtt esett ki az élről defekt miatt.

A verseny során ugyan Sebastian Vettel nyújtotta a legerősebb tempót a mezőnyben, a Mercedes taktikája végül helyzetbe hozta Valtteri Bottast is a győzelemre. A finn csak akkor hajtott a bokszba, amikor a két Red Bull ütközése előcsalogatott egy biztonsági autós szakaszt, így a már korábban cserélő Vettel előtt tudott maradni a pályán. Az újraindítást követően a német rögtön megpróbálta kifékezni az élen álló Mercedest az 1-es kanyarban, de túlvállalta magát, és ekkor úgy tűnt, minden veszély elhárult a brackley-iek kettős győzelme elől.

Db9ju11U0AAmpxb 



Három körrel a leintés előtt azonban Bottas ráhajtott egy törmelékre a célegyenesben, amitől jobb hátsó defektet kapott, és végül kénytelen volt a pálya szélére parkolni autóját.

„Nehéz bármit is mondani. Mindenki látta, hogy mi történt. Egyszerűen csak balszerencsés” – mondta a szavakat nehezen találó Bottas.

Amikor a Sky Sports riportere megkérdezte tőle, hogyan lesz képes túltenni magát a győzelem elvesztésén, a finnek azért még volt kedve viccelődni. „Tíz üveg sör után talán rendben lesz” – vágta rá.  „De persze túlteszem majd magam rajta. Mindig képesnek kell lennünk megbirkózni a nehézségekkel, hiszen mindez része a versenyzésnek, még ha jelenleg nagyon fájdalmas is az érzés.”

A finn viszont nem akar a versenyirányításra vagy a pályamunkásokra mutogatni, még ha defektje egyértelmű jele is volt annak, hogy nem takarították el az összes törmeléket a biztonsági autó alatt.

„Ezen a pályán, és az utcai helyszíneken általában is elég nehéz a pályabírók dolga, ha sok baleset történik, szóval ez mindig is problémát fog jelenteni. Ezúttal rajtunk fogott ki. Nem voltam tudatában, hogy törmelék lenne azon a ponton, nem láttam és nem is éreztem semmit, szóval tényleg csak egy nagy adag balszerencse volt az egész” – ismételte meg Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: