DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Renault legjobb eredményét érte el Sainz

Egyik szeme sírhat, a másik nevethet a francia gárdának: míg Nico Hülkenberg pont nélkül maradt, Carlos Sainz egy ötödik helyet szállított csapatának az Azerbajdzsáni Nagydíjon.

Az előző hétvégék után ismét erős eredménnyel zárt a Renault. Carlos Sainz 10 ponttal térhetett haza, és ennek köszönhetően a franciák egy egységre közelítették meg az ismét kettős pontszerzéssel záró McLarent.

Carlos Sainz nagy csatát vívott a Red Bullokkal a futam elején: „Nagyon erős eredmény ez a csapatnak. Rendkívül boldog vagyok, és ez egy remek verseny volt Bakuban, mint mindig. Őrületes volt az egész, mivel a tapadás nagyon nehéznek bizonyult ma. Az első etap nagyon erősre sikerült: mindkét Red Bullt sikerült megelőznöm.”

 sainz-bakurol-2018



„Aztán a lágy gumikon nehezebb volt, és a végén meg kellett küzdeni azért az ötödik pozícióért. Pozitívum a csapatnak, hogy erős pozícióban mehet Európába. Továbbra is keményen kell dolgozni a mérnökeimmel, hogy tovább építhessük az autót a tetszésemnek megfelelően és azért, hogy még több pontot szerezhessünk. A következő állomás Spanyolország, és már nagyon várom” - zárta nyilatkozatát a spanyol.

Csapattársa, Nico Hülkenberg kevésbé mondhatta magát szerencsésnek, mivel kiállni kényszerült a versenyből. A német így emlékezett vissza balesetére: „Elég vad és őrült ez a pálya, hogy ennyire szoros. Jól rajtoltunk, de elveszítettem a hátulját a négyes kanyar végén, és itt vége is volt a versenyemnek. Leblokkolt a hátsó a kanyarbemenetnél, és a szél is rásegített a dologra. Balszerencse, de néha ez is megtörténik. Már várom Spanyolországot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: