DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonsónak jó ómen lehet a 13. rajthely

Bár a McLaren nem veregetheti vállon magát az F1-es időmérőn mutatott teljesítménye miatt, Fernando Alonso múltbéli tapasztalatai miatt nincs annyira elkenődve.

Noha Fernando Alonso a 13. pozícióban zárta a bakui időmérőt, csapattársa még a Q2-be sem jutott tovább, ez pedig minden, csak nem dicséretre méltó eredmény a papajasárga színekben pompázó autóktól. „Az időmérő nem a hétvégénk legerősebb része, de egy utcai pályán sok minden történhet, itt pedig különösen” – vélekedett a kvalifikáció után a spanyol. „Itt nincs hely a hibázásra. Szeles, poros, a falak közel vannak, és nem hajthatod túl az autót. Mentálisan is nehéz, ezért úgy gondolom, holnap egyszerre őrült és mókás verseny vár ránk egyszerre.”



„A korábbi futamokhoz képest javulni tudtunk végsebesség tekintetében, viszont a tapadásunk hagyott némi kívánnivalót maga után a kanyarokban. Amikor a Q2-ben kissé feltámadt a szél, veszítettünk a tempónkból az egyenesben, a szembeszél miatt. Holnap még erősebb lehet a szél, ezért fontos lesz, hogy autók között maradjuk ahhoz, hogy harcolni tudjunk. Zsinórban a harmadik alkalommal kvalifikáltam a 13. pozícióba, és úgy tűnik, sok pontot szoktunk szerezni innen. Remélhetően holnap is ilyen nap vár ránk” – tette hozzá a kétszeres világbajnok, aki egy helyet előre lép a rajtrácson Nico Hülkenberg váltócseréért kapott öt helyes büntetése miatt.

Alonso csapattársa, Stoffel Vandoorne nem lesz ilyen szerencsés, ő a mezőny végéről lesz kénytelen nekivágni a harmadik bakui futamnak. „Ez kemény hétvége számomra. A szabadedzéseken, bárhol voltam a pályán, mindenütt sárga zászlós szakaszokba értem – a Q1 volt az első alkalom, amikor egy igazi gyorskört össze tudtam rakni. A végén boldogabb voltam, noha sebességhiányban szenvedünk – szorosan egy másik autó mögött kell haladnunk, hogy hasznot húzzunk a tempójukból, az utolsó körben viszont ez nem sikerült.”

„A versenytempónk azonban jobbnak bizonyul az időmérőn tapasztaltnál. Nagyon sok hibát tapasztaltunk fékezés során a hétvégén, az autónknak pedig ez az igazi erőssége – ez kulcsfontosságú a futamra nézve. Szerintem remek versenyteljesítményt tudunk felmutatni holnap” – vélekedett a belga pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: