DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Stroll: Massa tudtommal már nincs itt

A Williamsnél a pénz szerepel az első helyen, jelentette ki a csapat korábbi pilótája: Lance Stroll ezt természetesen igyekezett megcáfolni, felhozva néhány tavalyi eredményét.

A Williamsnél 2014 és 2017 között versenyző Felipe Massa finomkodás nélkül beszélt csapata jelenlegi helyzetéről: a brazil kijelentette, a gyengélkedés oka – a Williams utolsó a konstruktőri világbajnokságban, egyedüli csapatként pont nélkül – az, hogy a pénzt tették az első helyre, és tőkeerős, ám tapasztalatlan versenyzőket választottak. Ahogy sejthető, a Williamsnél nem örültek Massa megjegyzéseinek, és a 18 éves Lance Stroll is reagált egykori mentora nyilatkozatára.

„Először is, Felipe nincs itt. Elment, visszavonult” – szögezte le a Racernek Stroll, majd kontextusba helyezte tavalyi teljesítményét: „Amikor utoljára megnéztem, egy pozícióval végeztem Felipe mögött a bajnokságban. És nem Felipét használom referenciaként, hanem magam használom.”



„Ha megnézem azokat az időszakokat, amikor az autó képes volt rá: Kínában Q3-ba jutottam, más versenyeken, sok versenyen, pontokat szereztem. Nem arról van szó, hogy ne lennék képes rá, hanem nem lehetséges. A probléma az, hogy egy erősebb, jó futamunkon is a 14-13. helyeken vagyunk. Tavaly sok alkalommal kényelmesen pontot szereztünk. Én így látom ezt” – érvelt Stroll, aki 2017-ben 40 pontot gyűjtött, hétszer végzett a legjobb tíz között.

Az Azerbajdzsáni Nagydíj előtt – tavalyi dobogója helyszínén – úgy érzi, a Williams végre megszerezheti első pontjait: „Az utóbbi pár hétben kissé egy helyben toporogtunk, hogy megértsük a problémáink némelyikét. Azt hiszem, ezen a hétvégén más irányt vehetünk az autóval és beállítással, és remélhetőleg emiatt a dolgok kissé jobbra fordulnak. A cél, hogy gyógyírt találjunk a problémáink közül néhányra, ha pedig az sikerül, kétség nélkül elhiszem, hogy sokkal versenyképesebbek leszünk. Nincs oka, miért ne szerezhetnénk pontokat itt Bakuban” – fogalmazott optimistán Stroll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: