DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso 11 versenyen indul a következő 14 hétvégén

Rögtön az azerbajdzsáni F1-es forduló után kezdetét veszi a WEC szezonja: a spanyol pilóta energiatakarékos üzemmódba kapcsolt, és két hétre előre minden lépését eltervezi, hogy bírja a hajtást.

Zsúfolt időszak veszi kezdetét Bakuban, az Azerbajdzsáni Nagydíjon Fernando Alonso számára, aki a 2018-as szezont a Formula-1-ben és a Toyotával a hosszútávú világbajnokságon (WEC) párhuzamosan teljesíti. A rákövetkező hétvégén (május 5-én) indul a WEC Spában, innentől fogva pedig a spanyolra rendkívül sűrű időszak vár.

„Felkészült vagyok, amennyire csak lehetek. Nyilván most elég zsúfolt pár hét következik. Kiderül, hogy dobogóra tudunk-e állni ezen a hétvégén, aztán következő hétvégén, ami még jobb lenne. Meglehetősen várom, új tapasztalat lesz, és remélhetőleg jó tapasztalat” – idézi a Racer Alonsót.



Mivel ennyire zsúfolt program vár rá, Alonso számára rendkívül fontos a pihenés: „Energiaspórolós üzemmódban vagyok minden nap. Úgy terveztem, ha ma reggel elmegyek a konditerembe, és edzek kicsit. Felébredtem, nem éreztem magam 100 százalékosnak, csak 90-nek, ezért nem csináltam semmit, inkább ágyban maradtam.”

„Természetesen 100 százalékos akarok lenni most vasárnap, 100 százalékosnak kell lennem jövő vasárnap, 100 százalékosnak az azutáni vasárnap Spanyolországban, 100 %-osnak Le Mans-ban. Ehhez nagyon szoros edzésprogram szükséges, meg kell tervezni az utazást, a pihenést, mikor melyik repülőre szállsz fel, mit eszel. Az ember megpróbál két hétre előre gondolkodni, arra, hogy milyen energiára lesz szüksége két hét múlva. Ez nem rövid távú felkészülés, hanem hosszú távú.”

Így fog telni Alonso következő 14 hétvégéje július 29-ig: Azerbajdzsáni Nagydíj, spái 6 órás, Spanyol Nagydíj, szabad hétvége, Monacói Nagydíj, szabad hétvége, Kanadai Nagydíj, Le Mans-i 24 órás, Francia Nagydíj, Osztrák Nagydíj, Brit Nagydíj, szabad hétvége, Német Nagydíj, Magyar Nagydíj. Ezután vonulhat el Alonso a nyári szünetre, amely számára csak két szabad hétvégét érint: augusztus 19-én, egy héttel a Belga Nagydíj előtt már folytatódik a WEC.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: