DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Ricciardo nem tárgyal a Ferrarival

Az ausztrál versenyzőt már többször összeboronálták a maranellói alakulattal, akinek még mindig nincs szerződése 2019-re. Ricciardo most igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba.

Max Verstappen esetében már jó ideje biztos, hogy az energiaitalos gárdával folytatja pályafutását a következő években, Daniel Ricciardo azonban még hezitál, mivel szeretne olyan autót tudni maga alá, amivel világbajnok lehet. 

Ennek következményeként sokan elképzelték már az ausztrált Kimi Raikkönen helyére 2019-ben, de ezt az ausztrál cáfolta: „Nem igazak a hírek, hogy szerződésem van a Ferrarival, ennyit tudok mondani erről. Csak a Red Bull-lal tárgyaltam, tavaly is nyitottak voltunk egymással és most is érdekeltek, hogy továbbra is náluk versenyezzek.”

„Tudatában vagyok a híreknek, de nem volt semmi ilyen, egyszerűen nem igazak. Még mindig nem tudom, hol fogom folytatni. Nem mennék olyan helyre, ahol érzem, hogy nem lenne esélyem a bajnoki címre, ez az elsődleges” – folytatta a téma boncolgatását a Red Bull pilótája.

 ricciardo-nem-targyal-2018



Páran úgy vélik, hogy a Ferrari kivételez néhány versenyzőjével, lehet hogy éppen erre utalt Ricciardo a következő kijelentésében: „Ha olyan csapatba mehetnék, ahol nem tehetnék meg bizonyos dolgokat, nem mennék. A Red Bullnál mindig tiszta és fair a légkör, így ezt máshol is elvárnám, bárhová igazolnék.”

„A lehető legjobb kihívást akarom, és Lewis mellett ezt nevezhetnénk is annak. Jelenleg sincs egyszerű dolgom, de voltam már Seb mellett, Lewis kétségtelenül újabb nehéz feladat lenne” – magyarázta, amikor azt kérdezték tőle, versenyezne-e Hamilton mellett.

Az azonban bizonyos, hogy a csapat sem várhat a végtelenségig az ausztrálra, akinek hamarosan döntenie kell: „Attól nem félek, hogy nem lesz a következő évre ülésem, mert várhatok a döntéssel a nyárig. Ha csak a Red Bull a lehetőségem, akkor ez van, de nem érzem, hogy most bármiért nyomás alatt lennék.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: