DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Raikkönen: Nincs baj a Ferrari taktikájával

Kimi Raikkönen ugyan harmadik lett a Kínai Nagydíjon, de ehhez kellett az előtte haladók hibája is. Sokak szerint a Ferrari Vettel malmára akarta hajtani a vizet, de a finn megvédte csapatát.

Pat Symonds kijelentette, hogy a maranellói gárda egyértelműen a négyszeres világbajnokot támogatja, ami a csapat Kínai Nagydíjon alkalmazott taktikájából is világosan látszott: a Ferrari kinn tartotta Raikkönent, hogy Bottas akadályozza, akit Vettel üldözött a bokszkiállások után.

A 2007-es világbajnok megvédte az olaszokat: „Nyilván a legjobb eredményt akarom elérni, mindenki ezért hajt, és a verseny után könnyű mondani, hogy mit és hogyan csinálhattunk volna. Ha még nyer is az ember, akkor is vannak dolgok, amik jobban sikerülhettek volna, ez egy véget nem érő történet az F1-ben. Engem, mint korábban mondtam, csak az érdekel, hogy a lehető legjobb eredményt érjem el.”

 raikkonen-a-taktikarol-2018



„A verseny alatt a csapatnak minden adat a rendelkezésére áll, és ennek megfelelően hoznak döntéseket. Nyilván nem voltunk a legjobb helyzetben a bokszkiállás után, de a végén jó eredmény született. A harmadik hely nem rossz, de természetesen jobb eredményt akartam elérni” - folytatta érvelését a finn.

Raikkönen szerint sok tényezője van annak, ki és hol végez: „Sokszor attól is függenek dolgok, hová kvalifikálja magát az ember, vagy ki van előtte, és ki mögötte. Ez elég világos és egyszerű. Mindegy, hol van az ember, bármely csapatban ez a meghatározó. Sajnos sokan megpróbálják ezt bonyolítani és történeket kreálni olyan dolgokból, aminek nincs nagy jelentősége. Csapatként mindig a legjobbra törekszünk.”

„Sajnos nincsenek olyan eszközeink, amikkel visszamehetnénk a verseny közepére, és megváltoztathatnánk a futamot” - zárta mondandóját a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: