DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Így alakul át a Hungaroring körüli közlekedés

Megnehezíti-e a nagy nemzetközi versenyek szervezését, megközelítését a magyar F1-es pálya körül zajló, jövő júniusig tartó nagyszabású építkezés? A Formula.hu utánajárt, mire számíthatnak a nézők Mogyoród környékén.

3Y0A9928_resize



Akik utoljára tavaly jártak a Hungaroringen, idén meglepődve tapasztalhatják, hogy nagyszabású útépítési munkálatok zajlanak a pálya körül, amelyek még az M3-as autópálya nyomvonalát is érintik. Mint munkatársunk megtudta, a beruházás nem az ország legnagyobb autósportkomplexuma miatt kezdődött el, hanem Mogyoród és Fót megközelítését igyekszik segíteni, nem mellékesen azonban a versenypálya látogatói is óriási hasznot húznak majd abból, ha elkészülnek az új csomópontok és az azok közötti útszakaszok.

Ha rápillantunk a Formula.hu által megszerzett tervekre, azt láthatjuk, hogy a kezdetektől használt M3-as autóspihenős letérő helyett egy modern, dupla körforgalmas elágazás jön létre az M3-as mellett. Az ebből kiinduló új útszakasz a jelenlegi VIP út mellett, majd felette áthaladva megkerüli a Hungaroringet, hogy a HÉV vonalát és a régi 3-as utat érintve a Kerepesi pihenőnél becsatlakozzon az M31-es autópályába. Utóbbi lehetőséggel az M0-ról és az egész országból is sokkal könnyebb lesz elérni a Hungaroringet.



Az építkezés a He-do, a Penta és a KM Építő Kft. jóvoltából már szépen halad, ám a befejezést csak 2019. július 1-re ígérik, ami azt jelenti, hogy a hétvégén esedékes WTCR, majd a szezon összes futama (DTM, kamion-Eb, F1, stb) is úgy zajlik majd, hogy a kilátogató nézőknek és csapatoknak a korábbiaktól eltérő módon lehet csak a 32 éves aszfaltcsíkra jutni. Többek között zárva lesz az az útszakasz, amely a VIP út kereszteződését Mogyoróddal és a pálya kerítése mellett futó úttal köti össze. A helyszíni információk szerint ennek ellenére senki nem aggódik a lehetséges forgalmi fennakadások miatt, és a szervezők bíznak a WTCR-hétvége zökkenőmentes lebonyolításában.

M3-M31_Atnezeti_2013_12_10_resize

M3-M31_Atnezeti_2013_12_10__resize

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: