DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Hamilton szerint megoldást talált a Mercedes

A regnáló F1-es világbajnok szerint még a csapatnak sincs fogalma arról, hogy miért működött az autó Melbourne-ben és azóta miért nem - viszont most rájöttek valamire, reméli, hogy bejön.

Az utóbbi éveket tekintve példátlan sikertelenséggel nyitotta a 2018-as szezont a Mercedes, a három futamból még egyet sem nyert meg a világbajnok istálló és ennek egyik oka az autó rossz gumikezelése - Lewis Hamilton szerint azonban azt mondja, hogy az Azerbajdzsáni Nagydíjon már tudnak ezen változtatni.

"Leültünk és megértettük, hogy mi a probléma, de még a kivitelezésnél tartunk, mert öt-tíz különböző megoldás is létezhet. Én most csak azt remélem, hogy jó egyenletet oldottunk meg és jó választ kaptunk" - nyilatkozta a világbajnoki pontversenyben jelenleg második helyen álló brit pilóta.

"A gumi egy olyan dolog, amiről még mindig csak tanulunk. Az egyik hétvégén még jók vagyunk, aztán a következőn már nem. Az abroncsoknak óriási hatása van mindenkinél. Az autónk egyébként remek, de a legutóbbi futamon egyértelműen nem úgy teljesített, ahogy általában szokott, a gumik pedig mindig benne vannak a játékban. Azt remélem, hogy ha megoldjuk ezt a problémát, akkor meg tudjuk mutatni az autónk igazi teljesítményét" - magyarázta Hamilton.

hamilton1_1



Azt viszont még maga a Mercedes sem érti, hogy miért volt olyan gyors Melbourne-ben, ha utána kiderült, hogy azért bőven van probléma. "Kimentünk a pályára és működött az autó, egyértlelműen könnyebb volt működésre bírni a gumikat. A mérnökök nem tudták megmagyarázni, hogy miért voltam olyan gyors az időmérőn, aztán a futamon is, a többiek pedig miért nem. A Ferrarik lassúak voltak a kanyarokban, aztán a következő helyszínen pedig már gyorsak, szóval találtak valamit, valószínűleg a gumikkal."

"Ezen a hétvégén már most jobban értjük a gumikat, remélem, hogy nem fogja elfedni az igazi teljesítményünket és nem fog úgy visszatartani minket, mint legutóbb."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: