DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Bottasnak nem új a Ricciardo-Mercedes pletyka

Daniel Ricciardónak még nincs szerződése a Red Bull-lal 2019-re, így nem csoda, hogy sokan találgatnak, hol folytathatja az ausztrál, ha elhagyja csapatát. Bottast nem izgatják a híresztelések.

Az ausztrál pilóta nemrég elmondta, hogy nem folytat tárgyalásokat a Ferrarival. Az előttünk álló hétvégén sokak a Mercedesszel is szóba hozták Ricciardót, aki Valtteri Bottast válthatná 2019-ben, akinek szintén csak idénre van szerződése.

A finn pilóta nem foglalkozik a bokszutcai pletykákkal: „Ez normális, tavaly is hallottam hasonlókat és most is. Ez nem újdonság számomra, 100%-ig magamra és a teljesítményre koncentrálok. Ha úgy tartom a formámat, mint az utóbbi néhány versenyen, nem lesz semmi baj.”

 bottas-ricciardorol-2018



2018-ban közelebb került egymáshoz a három topcsapat, amit az is jelez, hogy a Ferrarinak és a Red Bullnak is van már futamgyőzelme. Valtteri Bottas elmondása szerint ez már az előszezonban körvonalazódott: „Nagyon kemény most a versenyzés: három csapat küzd a győzelmekért, ahogy a téli tesztek után is vártuk.”

„Minden az apró részletekről szól és arról, hogy minden a helyére kerüljön a versenyeken. Megvolt az autónk az első három versenyen a győzelemhez, ha a teljesítményt nézzük, de valami mindig történt” - folytatta a finn a Mercedes pechsorozatával.

Bottas hisz benne, hogy előbb-utóbb eljön a siker számukra is: „Bahreinben nagyon közel voltunk a győzelemhez és azt hiszem Kínában is. Ha a verseny nem hoz biztonsági autót, máshogy alakulhatott volna, a tempónk mindenesetre nagyon közel volt a Ferrariéhoz és a Red Bulléhoz. Csak mindennek össze kell jönnie, és ha a teljesítményen is javítunk, biztos vagyok benne, hogy a győzelem is meglesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: