DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Grosjean: Miért ne lehetnék világbajnok?

A francia F1-es pilóta szerint már két győzelmet is elvett tőle a balszerencse, de ha a megfelelő autóba ülhetne, még mindig képes lenne nyerni, efelől nincs semmi kétsége.

Volt már a mostaninál közelebb is a tűzhöz Romain Grosjean, hiszen a francia pilóta tíz alkalommal állhatott már fel a dobogóra még a Lotus versenyzőjeként, most pedig a pontszerzésért harcol a Haasnál. A motivációja viszont mit sem csökkent: továbbra is úgy érzi, hogy ha leigazolja egy élcsapat, akkor bizonyítani fog.

"A két legjobb autó közül az egyikben kell ülni ahhoz, hogy nyerni tudjon valaki, ezt jól tudom, de azt hiszem, hogy ha megkapnám azt az autót, akkor képes lennék a győzelemre. Továbbra sincs semmi indok amellett, hogy egyszer ne lehessek világbajnok" - válaszolta hezitálás nélkül az ESPN-nek adott interjújában.

rogro



"Volt két olyan futamom a pályafutásom során, amit meg kellett volna nyernem, de a szerencse egyszer sem állt mellém. 2013-ban, Németországban gyakorlatilag már nyertem is, amikor felrobbat egy Marussia motorja, félreállt, az autó begurult a pályára, jött a biztonsági autó és Vettel győzött. Meg ott volt még 2012, Valencia, amikor nyerni tudtam volna, de a generátor meghibásodott" - tekintett vissza karrierjére Grosjean.

Arra a kérdésre azonban, hogy nem csalódott vagy elégedetlen-e a pályafutásával, annyit felelt: "Szerintem eleget tettem azért, hogy kiérdemeljem a helyem."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: