DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ocon: Baku remek lehetőség a pontszerzésre

Esteban Ocon úgy érzi, az Azerbajdzsáni Nagydíjon ismét minden esélyük meglesz a legjobb tízbe kerülni. A francia tavaly a hatodik helyen zárt, de sokkal előkelőbb pozícióban is végezhetett volna.

Nem úgy indult a szezon a silverstone-i alakulatnak, ahogy azt év elején szerették volna. A VJM11-re keresztelt autó egyelőre alulmúlja az elvárásokat, a csapat eddig összesen egy pontot szerzett a 2018-as kiírásban, ami mindössze a még gyengébben muzsikáló Williams megelőzésére volt elegendő. Ausztráliához képest ugyan megfigyelhető volt némi javulás, de a rózsaszín alakulat egyelőre nem találja a tempót.

Ocon5



Ocon ennek ellenére lát némi esélyt a javulásra, amit az új fejlesztések és a bakui pálya sajátos karakterisztikája meg is hozhat. „Baku egy nagyszerű forduló. Nagyon gyors, és itt van a szezon leghosszabb egyenese, ami igen szokatlan egy utcai pályától” – idézi a franciát az F1i.com szakoldala. „A tavalyi évben vélhetően ez a futam volt a legizgalmasabb a rajongók számára. Szeretem a városi versenyek hangulatát, és ez egy igen érdekes és felfedezésre váró helyszín. Tetszik a csúsztatott menetrend is, mert később tudunk felkelni, és így nagyobb az esély arra, hogy éjszaka kipihenjük magunkat.”

Ocon ugyanakkor nem feledkezett meg a tavalyi eseményekről sem. Mint ismert, a francia és csapattársa, Sergio Perez a heves csatározás közben koccantak, és ezzel egy lehetséges dobogós helyezéstől fosztották meg a Force Indiát. „Az első bakui futamom igen eseménydúsra sikeredett. Annyi minden történt a versenyen, és közben egy nagy lehetőséget is elszalasztottunk. Versenyképesek voltunk, és remélem, hogy idén is gyorsak tudunk lenni. Nagyon élvezetes volt a célegyenes, és ha sikerül szélárnyékba kerülnünk, nagy sebességbeli előnyre tehetünk szert.”

„Ez egy olyan hely, ahol három-négy autó is elfér széltében, ami eszméletlen. Ez nem egy a Formula-1-ben szokványos versenyzés, ezért nagyon izgalmas, amikor alkalmunk nyílik rá. Vannak jó előzési pontok, ezért sokat tudunk előrejönni akkor is, ha hátulról indulunk. Baku egy nagyszerű lehetőség számunkra a pontszerzéshez. Az autó versenyről versenyre javul, és látom, hogy milyen keményen dolgozik mindenki, hogy több teljesítményt találjunk. Eddig minden futamon új alkarészeket teszteltünk, és így lesz ez a mostani hétvégén is. Még mindig nagyon a szezon elején vagyunk, és ha ki tudjuk aknázni az autóban rejlő potenciált, úgy vélem, akkor folyamatosan a középmezőny elején harcolhatunk” – zárta a szavait optimistán a francia.   

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: