DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Haas: A többiek szerencsések, mi viszont nem

Günther Steiner, a Haas F1-es csapatvezetője szerint eddig rosszul jöttek ki a dolgokból, pedig az autó tempója jó lehet a negyedik helyre is - idén felveszik a kesztyűt a fejlesztési versenyben is.

Eddig finoman szólva is hadilábon áll a szerencsével az idei szezonban a Haas, hiszen az istálló kiváló autót épített, mégis mindössze tizenegy pontot tudott begyűjteni az első három versenyhétvége folyamán - pedig a tempót tekintve a Renault-val vannak hasonló szinten Grosjeanék. Melbourne-ben rögtön röbbanthattak volna, de a páros kiesés keresztülhúzta a kiugró eredményt, Kínában pedig a biztonsági autóval jártak pórul, így egyelőre csak Magnussen bahreini ötödik és kínai tizedik helyét tudják felmutatni.

"Jelen állás szerint a Renault-val és a McLarennel küzdünk a negyedik helyért. A helyzet elég egyszerűnek tűnik és remélem, hogy végre megoldunk egy hétvégét, mert eddig a többieknek szerencséjük volt, nekünk pedig balszerencsénk. De meg kell csinálnunk a magunk szerencséjét, Ausztrália nem jött össze, egyébként ott lennénk, ahol kellene lennünk" - nyilatkozta az Autosportnak Günther Steiner csapatvezető.

GS candid-607_resize



Az amerikai istállónál azt is elmondták, hogy az idei évet máshogy tervezik, mint az eddigieket, most nem fognak korán a jövő évi autóra váltani, hanem fejlesztik az ideit - igyekeznek minél jobban használni a gumikat és meccsben maradni az autó frissítéseivel. "Az egész idei tervünk más, mint a tavalyi, mert akkor tudtuk, hogy nem lesz sok fejlesztésünk év közben, mert már a szezon elején így döntöttünk."

"Idén viszont úgy döntöttünk, hogy hozzuk a fejlesztéseket folyamatosan, szóval a kérdés az, hogy ezek mennyire lesznek jók és hogy az ellenfeleinké mennyire lesznek jók" - zárta gondolatait Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: