DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A tavalyi győztes beszélt Baku titkairól

Daniel Ricciardo szerint a bakui F1-es pálya kihívásai ellenkeznek az ösztönökkel - rendkívül magabiztosnak és határozottnak kell lenni annak, aki gyors akar lenni ezen a pályán.

Kiváló szájízzel készülhet a hétvégi Azerbajdzsáni Nagydíjra Daniel Ricciardo, hiszen a Red Bull versenyzője megnyerte a legutóbbi futamot, ráadásul tavaly éppen Bakuban tudott győzni - szép emlékekkel, jó formában várhatja az idei megmérettetést. Ezúttal a pálya jellegzetességeiről beszélt.

"Baku abban különbözik a többi utcai pályától, hogy van lehetőség előzni, sőt, igazából rengeteg lehetőség van rá, míg Monacóban, vagy Szingapúrban nincs. A legtrükkösebb dolog itt a fékezés, mert rengeteg olyan pont van, ahol eltökéltnek kell lenni és olyan későn fékezni, amennyire lehet, de hibázni nincs lehetőség" - magyarázta az ausztrál.

ricciardo-baku-2017



"Ha egyszer eldöntöttük, hogy hol van a fékezési pont és blokkolnak a kerekek, akkor máris a falban vagyunk. A legnehezebb dolog, hogy megtaláljuk a fékezési határokat és meglegyen az önbizalmunk. Például ott van az egyes és kettes kanyar, majd a DRS-zóna. Utána csak azt látjuk, hogy a fal jön-jön-jön, az ösztön pedig azt súgja, hogy fékezz-fékezz-fékezz. Nagy önbizalom kell, hogy későn fékezzünk" - folytatta a pilóta.

"Ezt a pályát szeretni kell, de tisztelni és megérteni is. Én megértettem, hogy ahhoz, hogy gyors legyek, a határon kell autózni, de ahogy túllépem ezt, belém harap." Ricciardo azt is hozzátette, hogy a tavalyi győzelménél kicsit meg volt zavarodva, hogy mégis hogyan tudták megnyerni a futamot, de Kínában is hasonlóan kiváló stratégiát alkalmazott a csapat, mint tavaly Azerbajdzsánban...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: