DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ricciardo már aláírt valamit a Ferrarihoz?

A kiszivárgó hírmorzsák szerint júliusban akár jöhet is a bejelentés, addig pedig nem is tárgyalhat a Red Bull-lal, vagy a Mercedesszel. Eljött Kimi Raikkönen F1-es pályafutásának vége?

Egyre inkább úgy fest, hogy Daniel Ricciardo a Ferrarihoz tart, már tavaly is többször tett arra utaló megjegyzéseket, hogy elhagyná a Red Bullt és a kínai győzelme után adott nyilatkozatai is ezt erősítették meg - leginkább arról beszélt, hogy örül az első helynek, de az autó csak akkor elég jó az ő megtartásához, ha további versenyeket is meg tud nyerni. 

A Sky Sports F1-es szakértője, Mark Hughes szerint valóban létezik már egy olyan papír, amin Ricciardo aláírt a Ferrarihoz - a kínai paddockban terjedt el ez az információ és Hughes is úgy tudja, hogy valóban történt ilyen, bár nem a jövő évre szól. Hozzátette, hogy a forrásai szerint olyan megállapodásról van szó, amelynek értelmében június 30-ig egyáltalán nem tárgyalhat senki mással, csak a Ferrarival.

ricciardo2



A dolgot bonyolítja, hogy a Red Bull nagyon szeretné, ha a Monacói Nagydíjig dűlőre jutnának Ricciardóval 2019-et illetően, de erre a ferraris szerződés értelmében nem kerülhet sor - érdekes helyzet alakulhat ki nyáron, de valóban úgy fest, hogy az ausztrál komolyan tárgyal a Ferrarival és az olaszok is komolyan gondolják, hogy őt igazolnák le Kimi Raikkönen helyére.

A pénzen (hiszen Ricciardo eddig eléggé alul volt fizetve a Red Bullnál, most kellene bankot robbantania) felül természetesen az autó versenyképessége is fontos lehet, de azt sem szabad kihagynunk az egyenletből, hogy Ricciardo vajon mit kér a Ferraritól - a hírek szerint elsősorban azt, hogy kezeljék egyenrangúként Vettellel. Hughes forrásai szerint Vettel már most sem kapta meg azokat a feltételeket, mint az első ferraris szerződésénél, ő például egy évre szeretett volna csak aláírni, nem pedig háromra...

A kiszivágró információk alapján tehát nagyjából úgy lehetne összegezni a dolgokat, hogy Ricciardo már kötött egy előszerződést a Ferrarival, amely értelmében június 30-ig tárgyalnak egymással a részletekről és ha addig nem jutnak dűlúre, akkor lehet opció számára a Red Bull, vagy akár a Mercedes. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: