DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Massa: A Williams most megfizet a pénzért

Érezhetően a Williams korábbi pilótája, Felipe Massa már nincs közeli kapcsolatban excsapatával: arról beszélt, hogy a csapat kizárólag tőke alapján választott versenyzőket, ő pedig jókor vonult vissza.

Az egyedüli csapat, amely 2018-ban nem szerzett még pontot, a Williams: az istálló 14. helynél egyetlen alkalommal sem végzett előrébb az első három nagydíjon. A csapattal elmúlt négy évet töltő Felipe Massa kendőzetlenül elmondta, ennek az oka az, hogy Lance Stroll és Szergej Szirotkin személyében két pénzes versenyzőt választottak.

„Igaz, hogy a csapat küszködött financiális téren, és úgy vélem, emiatt 2018-ban úgy döntöttek, a pénzt teszik az első helyre. Ez azonban nem elég ahhoz, hogy versenyképesek legyenek a bajnokságban” – mondta a motorsport.com-nak Massa, akinek szavain érződik, elhatárolódik a csapattól, ahova olyan szívesen tért vissza versenyezni 2017-ben. „Csak annyit mondhatok, hogy emelt fővel jöttem el. Jó kapcsolatot ápolok Grove-ban mindenkivel, és remélem, hogy a lehető leghamarabb jóra fordul a csapat sorsa. De azt is hozzátehetem, hogy örülök, hogy azt a döntést hoztam tavaly.”



Massa meg van róla győződve, hogy előző év végi visszavonulását tökéletesen időzítette: „Igen, a megfelelő pillanatot választottam, most pedig élvezem az életem. Remélem, a Williams újra meg tudja találni önmagát.”

„Az igazat megvallva nem számítottam ezekre az erőviszonyokra, úgy gondoltam, a Mercedes messze a Ferrari előtt lesz” –  tért ki arra, hogy korábbi csapata, a Ferrari szereplése meglepetést okozott neki. „Amit azonban láttunk, az jót tett a sportnak, hiszen nem egyetlen csapat szerezte a győzelmeket. Boldog vagyok, hogy a Ferrari jól kezdett. A maranellói csapatban számos változás történt az előző két évben, amiről sokan azt hitték, visszalépések lesznek. Örülök, mert mindig is Ferrari-rajongó voltam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: