DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Rosberg már nem menedzseli Kubicát

A korábbi bajnok is segített a lengyelnek, hogy megkapja a Williams ülését – végül az ő közbenjárása sem bizonyult elegendőnek. Azóta már nincsenek szoros munkakapcsolatban.

A 2016-os világbajnok, Nico Rosberg tavaly csatlakozott Robert Kubica menedzsmentjéhez: ő is segítette a tárgyalásokat, melyek célja az volt, a lengyel állandó ülést kapjon a szezonra. Végül azonban a Williams Szergej Szirotkint választotta, Kubica tartalékpilótaként van jelen a csapatban. Rosberg jelenleg a Formula-E háza táján bukkan fel gyakran, Kubica pedig kettőjük megváltozott munkakapcsolatáról beszélt:

„Szorosan együtt dolgoztunk az előző év végén, és most is jó kapcsolatban vagyunk, de egyelőre, mivel én is csinálom, amit csinálok, és ő is nagyon elfoglalt, ráadásul családja van, már nem dolgozunk együtt olyan szinten, mint tavaly. Ennek ellenére még mindig kapcsolatban vagyunk” – mondta az Autosport lapnak Kubica.



A 33 éves lengyel, aki utoljára 2010-ben versenyzett a Formula-1-ben, elmagyarázta, hogy formális szakítás nem történt, ugyanis az eredeti elképzelés eleve az volt, hogy Rosberg csak a 2017-es egyeztetésekben nyújt segítséget.

„Nem arról van szó, hogy Nicóval korábban dolgoztunk, most pedig nem dolgozunk. A helyzet az, hogy nincs jelen olyan mértékben, mint korábban” – magyarázta Kubica, aki az őt hosszú ideig menedzselő Alessandro Alunni Bravival dolgozik együtt, aki jogi és adminisztratív képviseletét látja el. Hogy pedig lesznek-e újabb közös projektjeik Rosberggel, így válaszolt: „Ez nem csak rajtam áll. Sok minden függ a helyzettől is, a paddockban pedig szinte még minden új nekem, mióta visszatértem. Ezért meg kell még látnunk, mit hoz a jövő, és azután léphetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: