DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kevés jóra számít a Red Bull, ha a Renault-val kell maradnia

Rázósnak látja a Red Bull jövőjét Christian Horner, ha a gárdája a jövőben is a franciák erőforrását lesz kénytelen használni. Ami a McLarennek megváltás, az a Red Bull kezén a bilincs.

Hiába bízott a Red Bull F1-es csapata abban, hogy a Renault a téli szünet során felülkerekedik az erőforrását érintő megbízhatósági problémákon, az eddigi három futam alapján ezen a téren nem sok változás történt tavaly óta. A francia gyártó 2008 óta áll együttműködésben a Christian Horner vezetése alatt álló gárdával, ez a kapcsolat pedig messze nem alakul felhőtlenül. Bár Sebastian Vettel mind a négy világbajnoki címét Renault-motoros Red Bull-lal nyerte meg, a francia erőforrás abban az időszakban sem számított a mezőny legerősebbjének. Az élmenőkhöz képest mért lóerőhátrányát azóta sem tudta ledolgozni a motorgyártó, ráadásul tavaly óta még rendszeres technikai hibákat produkál a konstrukciójuk. A Red Bull csapatvezetője érthetően frusztrált és nem titkoltan kifelé kacsingat a kapcsolatból.

ricciardo-pit-2018



„Már körülbelül öt éve megállás nélkül ezen a hullámvasúton ülünk, néha teljes hurkokat is leírva. Daniel Ricciardo Bahreinben az energiatároló, Kínában pedig a turbó hibája miatt veszített értékes pályaidőt. Az ember eljut arra a pontra, amikor már azon gondolkozik, mi jöhet még” – panaszolta Horner.

A 2018-as szezonból még 18 versenyhétvége van hátra, ám Ricciardo már most vészesen közel került az erőforráscsere miatti rajtbüntetéshez. A Kínai Nagydíj szombati napján az autójában lévő motor látványosan mondta fel a szolgálatot, a mutatvány végén pedig csapata új belsőégésű motort, turbót, MGU-H-t és MGU-K-t is kénytelen volt szolgálatba állítani. „Nem ez volt a legtisztább szezonkezdet” – vette át a szót az ausztrál. „Főleg úgy, hogy a téli tesztek alapján azt gondoltuk, mostanra felülkerekedtünk a problémákon. Bahrein és Kína viszont kissé rázósra sikeredett. Meg kell próbálnunk előtérbe helyezni a megbízhatóság fontosságát, és át kell valahogy lendülnünk azokon a büntetéseken, amelyek előbb-utóbb elkerülhetetlenül utolérnek minket” – idézte őt a crash.net.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: