DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz szívesen maradna a gyári Renault-nál

Nyílhat esélye arra, hogy a Red Bullnál, vagy akár arra is, hogy a Mercedesnél versenyezzen, ő viszont szeret a Renault-nál lenni és az istálló is örül, hogy ő Nico Hülkenberg csapattársa.

Továbbra is a Red Bull kötelékébe tartozik az energiaitalosok "saját nevelésű" pilótája, Carlos Sainz, akit a tavalyi szezon során kölcsönadtak a gyári Renault-nak - a fiatal spanyolnak több lehetősége is akad jelen állás szerint a jövőre nézve, hiszen Daniel Ricciardo távozása esetén 2019-re jó esélye lehet felkerülni a Red Bullhoz, de szívesen megtartaná a Renault és szóba került már a Mercedesnél is.

"A jövőmet egyértelműen el tudom képzelni a Renault-nál és készen állok arra, hogy ez következzen be. Szeretem ezt, főleg azért, mert a csapat folyamatosan lép előre, fejlődik, a befektetések érkeznek, minden szerelő és minden mérnök érzi ezt a hangulatot" - mondta jelenlegi csapatáról Sainz a Sky Sportsnak.

sainz2018



Sainz szezonja egyelőre nem a legjobb, mert egyértelműen kikap eddig Nico Hülkenbergtől, de a csapat szempontjából ez is előrelépés, hiszen ő sarkallta jobb teljesítményre a németet - a tehetségét senki sem vitatja és Enstone-ban szívesen látnák hosszabb távon is. "Tudtuk, hogy rizikós leigazolni Carlost, de jobb, ha ilyen jellegű kockázatot vállalunk. Fontos, hogy a csapat előre tudjon lépni, ez a döntés pedig jó volt az istállónak és Nicónak is, mert látható, hogy milyen magas szinten teljesít most" - mondta erről Alain Prost, a Renault tanácsadója.

Papíron ez a Hülkenberg-Sainz duó a mezőny egyik legkiegyensúlyozottabb pilótapárosát alkotja, a Renault egyértelműen előrelépett a középmezőny elejére ebben az évben és ha még a Cyril Abiteboul által beígért komoly motorfejlesztés is megérkezik...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: